in

Kotežani spremaju mirni protest pod sloganom „Pevajmo od muke“

Sugrađani u Kotežu već dugo se, kao i svi mi, bore za to da njihovo naselje postane bolje, uređenije i čistije, iako su naselja na levoj obali često zanemarena od strane nadležnih i komunalnih službi.

Pošto je prošla najveća opasnost od korona virusa i uknitu je vanredno stanje, udruženje građana Kotež planira da održi mirni javni protest pod sloganom “ Pevajmo od muke“.

Ovaj mirni protest planiran je za nedelju, 07. jun, od 18.00 časova. Održaće se u Kotežu, tačnije u parku pored Poštanske štedionice.

Kako navode, neće biti govornika, stranačkih, verskih, navijačkih i drugih obelažja. Građani Koteža će pevati zajedno sa brojnim poznatim pevačima i muzičarima, kao i medijima. Samu ideju mnogi su oduševljeno prihvatili i potvrdili dolazak.

Ovim protestom sugrađani iz Koteža pokušaće da skrenu pažnju na to koliko su ovo naselje i njegovi građani, zanemareni od strane zvaničnih državnih institucija.

Mi se iz UGK već godinama borimo za naša osnovna ljudska prava – pritisak vode, čisto naselje i okolni kanali, psi lutalice, sanirane rupe na ulicama, stabilan napon struje, nove sadnice, javnu rasvetu, kišnu kanalizaciju za lokve nakon svake kiše, završene parkinge, kotejnere sa poklopcima, reciklažne kontejnere, očišćene deponije, stanicu policije, poštu sa uslugama…

Iz UG Kotež kažu, i da su u međuvremenu zatrpani otpadom, kao i da je na području Koteža registovano oko 55 deponija koje su dobrim delom nastale za vreme COVID 19.

Sve relevantne institucije su godinama obaveštavane o našim problemima i jednostavno ne čine ništa. Predsednik opštine Palilula je na zajedničkom sastanku, dobio 5 fascikli sa našim gorućim problemima i pored obećanja- nije do sad uradio baš ništa, iako već imamo neka donasena rešenja opštinskih inspektora po kojima se ne postupa.

Kako dodatno navode, svu dokumentaciju koju su do sada predali, pripremiće i na dan ovog mirnog koncertnog protesta iste fascikle će podeliti i medijima.

Građani Koteža više nemaju kome da se žale, jer kako kažu, zvaničnici ih ignorišu, iako su dužni da budu u službi građana.

Plaćamo uredno svoje režije, savesni smo građani, živeli smo u naselju o kome je neko brinuo i došli smo do dna.

Izgleda da je svima nama na levoj obali sudbina ista. Kao i komšijama iz Koteža, ne preostaje ništa sem da pevamo od muke.

Izvor: Facebook, UG Kotež

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Predsednik udruženja bivših radnika PKB-a, saslušan u policiji zbog protesta

Zbog kvara na mreži sugrađani u Krnjači, Kotežu, Borči i Ovči danas bez vode