in

Porodica Matić iz Koteža zajedno pobedila virus COVID 19

Četvoročlana porodica Matić iz Koteža izborila se sa virusom COVID 19, posle razdvojenosti i borbe koja je trajala 23 dana. Samo najmlađi Nemanja, koji ima osam godina, nije bio zaražen ovim virusom. 

Pred Vaskršnje praznike najzad su svi bili na okupu u svom domu u Kotežu. Roditelji Zoran i Danijela, kao i njihova jedanaestogodišnja ćerka Anđela, preležali su COVID 19 u bolnici „Dragiša Mišović“.

U svemu tome i Nemanja je bio smešten na dečijem odeljenju, uz sve mere zaštite. Iako Nemanja nije imao virus, moralo je biti tako, jer njega nije imao ko da čuva.

Dani koji su sada iza nas nisu bili ni malo laki, ali nismo odustali i izdržali smo. Bilo je puno neizvesnosti, a najteže nam je palo čekanje rezultata – ispričala je Danijela Matić

Kako Danijela kaže, najteže joj je bilo kada je 25. marta saznala da zbog jake upale pluća mora da se razdvoji od dece i ode u bolnicu.

Nakon testiranja na Infektivnoj klinici istog dana je prebačena u bolnicu „Dragiša Mišović“, dok je njen suprug, iako je osećao jake simptome bolesti, morao da ostane kod kuće uz decu.

Kada su posle pet dana stigli Danijelini rezultati, pozitivni na COVID 19, Hitna pomoć je i Zorana i decu prevezla u bolnicu „Dragiša Mišović“.

Zoran je smešten na odeljenje za odrasle, a deca na dečiju pulmologiju u istoj bolnici. Deca su istog dana testirana i nakon tri dana rezultati su pokazali da Anđela ima virus, a Nemanja nema.

Ja sam sedam dana bila sama u bolnici bez dece. Sastali smo se kada sam dobila prvi negativan kontrolni test, to jest kada sam mogla da pređem na njihovo odeljenje – objašnjava Danijela

Cela porodica je izašla iz bolnice zajedno, izlečena od virusa COVID 19, i to pred sam Vaskrs, a za osoblje bolnice imaju samo reči hvale.

Posle svega, Danijela Matić ističe da joj nije bilo lako, ali da je znala da mora da se izbori sa bolešću i da je u sigurnim rukama.

Laknulo mi je kada su došla deca jer kod kuće ne mogu da ostanu sami, a ne želimo nikoga da ugrozimo, ali na kraju se sve dobro završilo – zadovoljno govori Anđelina i Nemanjina majka

Kako kaže, medicinski radnici i doktori u bolnici „Dragiša Mišović“ su brinuli o celoj porodici i redovno ih obilazili.

Najzahvalnija je što su ih primili sve zajedno i što je porodica lečena na istom mestu.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pravila za korišćenje fitnes klubova, kao i kozmetičkih i frizerskih salona

    Još uvek se ne zna tačan datum normalizacije gradskog prevoza