Ponovo aktuelan predlog da se uvede besplatan gradski prevoz

u Društvo

Kako prenosi novinska agencija Beta, u javnosti se ponovo pojavljuju predlozi da gradske vlasti uvedu besplatan gradski prevoz za sve građane Beograda po ugledu na Talin, Manhajm, Esen i druge evropske gradove.

Prema datom predlogu, teret plaćanja javnog gradskog prevoza bi pao na poslodavce. Oni bi bili dužni da naknade za gradski prevoz uplaćuju direktno u budžet Grada Beograda za svakog zaposlenog koji živi i radi na teritoriji Beograda.

Prema mišljenju onih koji se zalažu za ovakav vid naplate gradskog prevoza, na ovaj način bi se obezbedila dovoljna sredstva za nesmetan rad GSP. Bila bi moguća nabavka novih autobusa, trolejbusa i tramvaja, a GSP bi postalo preduzeće bez dugova.

Takođe, više ne bi bilo Bus plusa, kontrole i šverca, a sugrađani bi dobili gradski prevoz koji je potpuno besplatan, efikasan i moderan.

Poznato je da postojeća situacija sa nezadovoljavajućom naplatom karata i sve većim brojem neispravnih autobusa, predstavlja ozbiljan problem za funkcionisanje GSP i budžet grada.

Najnoviji predlog gradskih vlasti, sa pravdanjem troškova, od početka se dovodi u pitanje. Poslodavci i dalje nisu sigurni na koji način će pravdati troškove prevoza.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Društvo

Idi na VRH