in

Policajac spasao devojčicu iz Vizelja u Borči

Policajac spasao devojčicu iz Vizelja u Borči - 13.07.2013
Policajac spasao devojčicu iz Vizelja u Borči - 13.07.2013

Policajac Marko Jankov je danas oko 12.30 časova spasao osmogodišnju devojčicu koja je plutala sama u plastičnom čamcu na kanalu Vizelj u Borči u blizini stadiona BSK-a.

Devojčica je bila u plastičnom čamcu koji se iznenada otkačio od obale, a struja ga je odnela na sredinu kanala Vizelj gde se upetljao u travu i „usidrio“.

Preplašena devojčica Katarina stajala je i plačući dozivala pomoć u čamcu koji se sve više ljuljao, a svakog momenta pretilo je da se prevrne. Kanal je na tom mestu dubok tri metra, a voda je puna korova i trave. Ribari u blizini pozvali su policiju.

Policajac Marko Jankov, čim je ugledao čamac koji se ljulja s preplašenom devojčicom, odmah je iz Kajakaškog kluba BSK uzeo plastični kajak, uskočio je u vodu i rukama veslao dok nije stigao do deteta.

Policajac spasao devojčicu iz Vizelja u Borči - 13.07.2013Zagrlio je i tešio malu Katarinu, a onda prešao u njen čamac kojim su se zajedno vratili na obalu, gde su ih sačekale Markove kolege.

Majka devojčice, kada je čula šta se dogodilo je došla po dete i zahvalila se policajcima, dok je mala Katarina još jednom zagrlila svog heroja, policajca Marka koji je spasio i rekla mu: „Pamtiću te dok sam živa“!

Šta drugo reći za ovo herojsko delo, nego MARKO SVAKA ČAST!!!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Požar na otvorenom prostoru u Centru 5 (Borča) – 10.07.2013

    Požar na otvorenom prostoru u Centru 5 (Borča)

    Od danas u svakom autobusu BUS PLUS kontrola - 15.07.2013

    Od danas u svakom Bus Plus autobusu kontrola