in

Počinje gradnja saobraćajnice Borča – Zrenjanin – Novi Sad

Početkom oktobra planirano je potpisivanje protokola o realizaciji brze saobraćajnice Novi Sad – Zrenjanin – Borča, najavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u zajedničkom obraćanju sa predsednikom pokrajinske Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem.

Ona je, uoči prve sednice Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji pokrajine Vojvodine, rekla da su rezultati sigurni kada zajedno rade pokrajinska i Vlada Srbije.

On je rekao da je Pokrajina u neprekidnoj koordinaciji sa javnim preduzećima sa republičkog nivoa, tako da se pripremaju projekti i u zaštiti životne sredine i rekonstrukciji puteva.

Saobraćajnica Borča - Zrenjanin - Novi Sad

Podsećamo vas je priča o izradnji saobraćajnice najavljena još u martu 2014. godine. Tadašnji ministar građevine Velja Ilić je najavio izgradnju, jer je studija koju je uradio Saobraćajni institut CIP pokazuje da je projekat isplativ (više o tome OVDE).

Potvrdu pomenute najave smo dobili samo dva meseca kasnije, kada je tadašnji premijer Aleksandar Vučić, najavio novi projekat kojim se Zrenjaninu smeši izgradnja brze putne kopče sa Beogradom – „šnel štrase“ (više o tome OVDE).

Tri godine nije bilo nikakve reči o pomenutom projektu, o izradnji da ne pričamo, sve do februara ove godine kada učesnici današnje konferencije, Igor Mirović i Zorana Mihajlović, dogovorili zajednički pristup izradi projektne dokumentacije za buduće brze saobraćajnice od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Borče (više o tome OVDE).

U naredni petak, 6. oktobra, je najavljena sednica Vlade kada će biti potpisan protokol o realizaciji novoj saobraćajnici Borča – Zrenjanin – Novi Sad, a nakon toga nam ostaje nada da ovo nije još jedno obećanje.

Video sa današnje konferencije

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

TUGA: Preminuo dečak iz Borče na kojeg je palo drvo

Učestala isključenja struje u naselju Braća Marić u Krnjači