in

Grade se „šnel štrase“ od Kineskog mosta do Zrenjanina

Grade se „šnel štrase“ od Kineskog mosta do Zrenjanina - 2014

Premijer Aleksandar Vučić najavio je novi projekat kojim se Zrenjaninu smeši izgradnja brze putne kopče sa Beogradom – „šnel štrase“. Ideja je da se od petlje sa putem od mosta Zemun-Borča,rekonstruišu dve postojeće putne trake i dograde još dve nove.

Aleksandar Vučić najavio je novi projekat kojim Vlada ulaže u infrastrukturu države, pokazuje poštovanje prema građanima i odgovoran odnos prema narodnom novcu.

A da se radi na novom projektu potvrdio je i direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović napominjujući da je brza deonica puta bila najavljena još u mandatu prethodnog ministra infrastrukture Velimira Ilića.

Ideja je da se dograde saobraćajnice – brze trake na deonici Zrenjanin-Čenta-Beograd do petlje za Borču.

„Ideja je da se od petlje sa putem od mosta Zemun-Borča rekonstruišu dve postojeće putne trake i dograde još dve nove. Tako bi do Zrenjanina bio izgrađen takozvani brzi put sa četiri trake. Paralelno sa tim radovima i uz taj put izgradio bi se još jedan običan put u dve trake za traktoriste, vozila u lokalu i one koji ne žele da plaćaju putarinu“, objašnjava Ignjatović. On kaže da bi dužina brzog puta od Zrenjanina do petlje bila oko 60 kilometara.

Od petlje pred Borčom vozači iz Zrenjanina biće u mogućnosti da se opredele i za pravac prema Zemunu – putem koji je u fazi izrade kao deo beogradske obilaznice.

Projekat saobraćajnice „Severna tangenta sa mostom Zemun-Borča“

Saobraćajni institut CIP i kineska kompanija CRBC pripremili su projekat saobraćajnice „Severna tangenta sa mostom Zemun-Borča“ i predali ga Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Grade se „šnel štrase“ od Kineskog mosta do Zrenjanina

Projekat nalaže da se na banatskoj strani kod mosta ta saobraćajnica pruža pored naselja Borča, seče Zrenjaninski put a dalje ide južno sve do puta Beograd-Pančevo. I ta magistrala će imati četiri saobraćajne trake ali i dve zaustavne.

Završetkom ovog posla most Zemun-Borča biće deo obilaznice oko Beograda koja će povezivati Zrenjaninski i Pančevački put, a Zrenjaninci će ako se odobri gradnja „šnel štrase“, imati moderan put u četiri trake od svog grada do Beograda ili Zemuna ako se isključe na petlji u Borči i krenu ka novom mostu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. drago mi je da se modernizujete i imate novi most preko dunava ipravite nove auto puteve jedva cekam da to vidim smojim ocima evo ovde u Australiji sam od 1985 te i nisam dolazio nazad inace sam iz tog dela Palilule a sto se tice da dobijate golf teren to je dobra vest ali nemojte dozvoliti da zatvore onaj na Adi Ciganliji to je dobar sport i moze svako da ga igra bez obzira na starost ja ga igram 30 godina i imam puno uspeha u njemu neka vam omladina igra da im ne bude dosadno

Gužva na Pančevcu

OPET sudar i gužva na Pančevcu

Loša signalizacija na Pančevačkom putu uzrok prekoračenja brzine - 2014

Loša signalizacija na Pančevačkom putu uzrok prekoračenja brzine