Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Grade se „šnel štrase“ od Kineskog mosta do Zrenjanina - 2014

Grade se „šnel štrase“ od Kineskog mosta do Zrenjanina

u Vesti od
Tara – T2

Premijer Aleksandar Vučić najavio je novi projekat kojim se Zrenjaninu smeši izgradnja brze putne kopče sa Beogradom – „šnel štrase“. Ideja je da se od petlje sa putem od mosta Zemun-Borča,rekonstruišu dve postojeće putne trake i dograde još dve nove.

Aleksandar Vučić najavio je novi projekat kojim Vlada ulaže u infrastrukturu države, pokazuje poštovanje prema građanima i odgovoran odnos prema narodnom novcu.

A da se radi na novom projektu potvrdio je i direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović napominjujući da je brza deonica puta bila najavljena još u mandatu prethodnog ministra infrastrukture Velimira Ilića.

Ideja je da se dograde saobraćajnice – brze trake na deonici Zrenjanin-Čenta-Beograd do petlje za Borču.

„Ideja je da se od petlje sa putem od mosta Zemun-Borča rekonstruišu dve postojeće putne trake i dograde još dve nove. Tako bi do Zrenjanina bio izgrađen takozvani brzi put sa četiri trake. Paralelno sa tim radovima i uz taj put izgradio bi se još jedan običan put u dve trake za traktoriste, vozila u lokalu i one koji ne žele da plaćaju putarinu”, objašnjava Ignjatović. On kaže da bi dužina brzog puta od Zrenjanina do petlje bila oko 60 kilometara.

Zanimljivo:  GSP tvrdi: Ispunjavamo ono što predviđa red vožnje za liniju 85

Od petlje pred Borčom vozači iz Zrenjanina biće u mogućnosti da se opredele i za pravac prema Zemunu – putem koji je u fazi izrade kao deo beogradske obilaznice.

Projekat saobraćajnice „Severna tangenta sa mostom Zemun-Borča“

Saobraćajni institut CIP i kineska kompanija CRBC pripremili su projekat saobraćajnice „Severna tangenta sa mostom Zemun-Borča“ i predali ga Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Grade se „šnel štrase“ od Kineskog mosta do Zrenjanina

Projekat nalaže da se na banatskoj strani kod mosta ta saobraćajnica pruža pored naselja Borča, seče Zrenjaninski put a dalje ide južno sve do puta Beograd-Pančevo. I ta magistrala će imati četiri saobraćajne trake ali i dve zaustavne.

Završetkom ovog posla most Zemun-Borča biće deo obilaznice oko Beograda koja će povezivati Zrenjaninski i Pančevački put, a Zrenjaninci će ako se odobri gradnja „šnel štrase“, imati moderan put u četiri trake od svog grada do Beograda ili Zemuna ako se isključe na petlji u Borči i krenu ka novom mostu.

Zanimljivo:  Pančevac, Zrenjaninac i Pupin među omiljenim lokacijama za opasni "srpski rulet"

2 komentara

  1. drago mi je da se modernizujete i imate novi most preko dunava ipravite nove auto puteve jedva cekam da to vidim smojim ocima evo ovde u Australiji sam od 1985 te i nisam dolazio nazad inace sam iz tog dela Palilule a sto se tice da dobijate golf teren to je dobra vest ali nemojte dozvoliti da zatvore onaj na Adi Ciganliji to je dobar sport i moze svako da ga igra bez obzira na starost ja ga igram 30 godina i imam puno uspeha u njemu neka vam omladina igra da im ne bude dosadno

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh