in

Učestala isključenja struje u naselju Braća Marić u Krnjači

Poslednjih dana sve češća isključenja struje, gotovo polovina bez prethodne najave.

Građani naselja Braća Marić u Krnjači se poslednjih dana sve više suočavaju sa povremenim isključenjima električne energije.

Prema informacijama sa sajta „EPS Distribucija“ tek 4 od prethodnih 7 višesatnih obustava u prethodnih 10 dana je prethodno najavljeno, tj. planski.

Zbog čega, pak, dolazi do povremenih obustava električne energije bez prethodne najave, niko ne zna. Pretpostavka meštana je da su mogući uzroci čestih isključenja zapravo intenzivniji radovi na izgradnji kanalizacione mreže koja je krajem proleća započeta u ovom naselju sa leve obale.

– Ispada da u ovim uslovima moramo svaki dan kontaktirati službe za informacije javnih preduzeća, da, pre nego što bilo šta isplaniramo, saznamo hoće li biti isključenja struje, vode – rezigniran je sugrađanin Zoran M. Zabrinut je i za moguće kvarove uređaja kao posledice učestalih isključenja.

– Mnogi kućni aparati i bela tehnika mogu zbog toga da se pokvare na „pali-gasi“. Zamrzivač mi je već „otegao papke“ – dodaje on.

Nisu samo domaćinstva u ovom delu grada pogođena planiranim i neplaniranim isključenjima. Primer za to je i trgovinska radnja „MSI“ u Ulici Igora Vasiljeva koja neretko posluje i u mraku.

– Na stranu što usled takvih okolnosti radimo uz sveće i baterijske lampe, mnogo veći problem je što kase tad ne rade, pa moramo da improvizujemo, pišemo na papir, a mušterije ne dobijaju fiskalni isečak – navodi poslovođa ovog maloprodajnog objekta.

Danas isključenja struje u Borči, Krnjači, Kovilovu, Padinskoj Skeli i Glogonjskom ritu-2015-02

Da li su radovi na izgradnji kanalizacione mreže uzrok problema sa snabdevanjem električnom energijom u naselju Braća Marić ili je to samo koincidencija, još uvek se spekuliše. Uputili smo pitanje i na adresu Elektrodistribucije Beograd, ali do momenta objavljivanja članka nismo dobili zvaničan odgovor.

Ostaje nam samo da se nadamo da će se situacija sa isporukom električne energije u narednom periodu stabilizovati.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Počinje gradnja saobraćajnice Borča – Zrenjanin – Novi Sad

Sudari na Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu