Brza saobraćajnica Novi Sad - Zrenjanin - Borča (MAPA) - www.lobi-info.rs

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Brza saobraćajnica Novi Sad – Zrenjanin – Borča (MAPA)

u Vesti od
Cicak – Sve za skolu

U maju 2014. godine smo pisali o najavi da se od Zrenjaninske petlje u Borči do Zrenjanina rekonstruišu dve postojeće putne trake i dograde još dve nove.

Danas je na sastanku između Predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović dogovoren zajednički pristup izradi projektne dokumentacije za buduće brze saobraćajnice od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Borče, odnosno Beograda.

Na sastanku je rečeno da je princip okupljanja oko projekata nadležnih sa svih nivoa vlasti doprineo otklanjanju “uskih grla” i efikasnijoj realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata, kao što su pored pomenutog – Žeželjev most preko Dunava kod Novog Sada, Ipsilon krak auto-puta kod Subotice, Fruškogorski koridor i Sentandrejski bulevar u Novom Sadu.

  Padinska Skela: Edukativni program „Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“

Protokol koji se odnosi na zajedničke aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta brzih saobraćajnica Novi Sad-Zrenjanin i Zrenjanin-Borča, Beograd biti potpisan u narednih desetak dana.

Ministarka je naglasila da izrada projektno-tehničke dokumentacije nije jeftina i da iznosi oko 3,5 miliona evra, te da je Pokrajinska vlada spremna da učestvuje u njenom finansiranju, kao i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Zorana Mihajlović je navela da, kada se sabere vrednost svih projekata koji su pokrenuti na teritoriji Vojvodine, u naredne dve godine oni će iznositi 1,2 milijarde evra.

– Toliko će Vojvodina imati investicija i novca u putevima i u železnici. Nadam se da je to osnova da Vojvodina konačno ponovo bude najrazvijenija, kao što je to nekada bilo – rekla je Mihajlovićeva.

  Most Zemun-Borča jedini projekat u Srbiji koji ne kasni

Nova brza saobraćajnica od Novog Sada do Zrenjanina je deo takozvane Banatske magistrale koja od Zrenjanina dalje vodi ka Ruminiji a od Novog Sada Fruškogorskim koridorom do Rume i autoputa. Drugi dep pomenute brze saobraćajnice od Zrenjanina do Borče spaja Beograd sa severnim delom Banata.

Izvor: Tanjug

3 komentara

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh