Dva genijalca iz Borče (FOTO) - www.lobi-info.rs

Dva genijalca iz Borče (FOTO)

2 minuta za čitanje
1

U septembru ove godine uspostavljena saradnja između Osnovne škole „Jovan Ristić“ iz Borče i škole mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ Palilula.

Mentalna aritmetika je jedna impresivna ljudska sposobnost koja može da se vežba, a to je razvijena sposobnost mozga da se brzinom milisekundi obavljaju sve matematičke radnje i upravo deca između 4 i 12 godina najlakše stiču ovu veštinu.

Ne sumnjamo da su naša deca genijalci, ali upravo učenici iz Borče su nosioci medalja u oblasti mentalne aritmetike i mi smo ponosni na njih.

U nedelju 22. januara održano prvo republičko takmičenje u veštini mentalne aritmetike. Na tom takmičenju okupilo se preko 160 učenika škole mentalne aritmetike Malac Genijalac, sa namerom da se pronađu najveći genijalci među decom.

– Na takmičenju je bilo gotovo neverovatno gledati decu od, recimo, 6 godina kako na brzini od 350 milisekundi sabiraju 40 brojeva u nizu – bez stajanja, bez pomoći, koncentrisani i zaista genijalni – rekla je Maja iz škole „Malac Genijalac“.

Nakon velikog superfinala opština Palilula, u konkurenciji škola mentalne aritmetike sa teritorije Srbije, dobije dva pobednika – Nemanju Hadži Đikića (9 godina) i Vuka Pejovića (6 godina).

Ono što spaja ova dva genijalca osim titula najboljih je to da su oni upravo iz Borče, polaznici škole Malac Genijalac koja je smeštena u prostorijama Osnovne škole „Jovan Ristić“ u Borči.

Nemanja Hadži Đikić, učenik Osnovne škole „Rade Drainac“ (odeljenje III- 5, učiteljice Vesne Stošić) dobio je zlatnu medalju kao najbolji iz Srbije u rešavanju 100 zadataka za 12 minuta, što je izuzetna brzina i mentalna sposobnost.

Mali Borčanin Vuk Pejović, a treba ponoviti da on ima samo 6, godina, osvojio je bronzanu medalju u mentalnom računanju i rešavanju zadataka. Borča je odnela čak tri medalje!

Znamo da na levoj obali ima još malih genijalaca stog pozivamo sve da se pridruže Školi mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ u prostorijama Osnovne škole „Jovan Ristić“.

Slike sa takmičenja

1 Comment

  1. Bravo za dečicu iz školice Malac Genijalac. Lepo je videti da naša deca pokazuju ovakve rezultate. Mentalna aritmetika je inače svuda u svetu poznata stvar, pohvala da ima i kod nas.

Leave a Reply

Prethodna priča

U BSK stigla pojačanja za nastavak sezone

Sledaća priča

Brza saobraćajnica Novi Sad - Zrenjanin - Borča (MAPA)

Poslednje od Društvo