in

PKB prodaje građevinsko zemljište u Borči i Kovilovu

PKB korporacija Beograd (PKB) oglasila je prodaju nepokretnosti i građevinskog zemljišta u Kovilovu ukupne površine 3,6 hektara po početnoj minimalnoj ceni od 1,5 miliona evra.

Na prodaju su ponuđene i dve parcele gradskog građevinskog zemljišta u Borči od 1,8 hektara i 1,2 hektara po početnoj minimalnoj ceni od 939.113 evra, odnosno 284.000 evra, navodi se u oglasu u listu „Politika“

Pravo na podnošenje ponude imaju domaća i strana pravna fizička lica, a prodaja nepokretnosti će se sprovoditi prikupljanjem zatvorenih pismenih ponuda. Rok za dostavljenje ponuda je 20. septembara, dok je javno otvaranje ponuda predviđeno 22. septembra.

Ministarstvo privrede priprema prodaju PKB korporacije, a za privatizacionog savetnika izabrana je kompanija Dilojt koja treba da predloži najoptimalniji model prodaje, ceneći procenu vrednosti, strateški značaj firme, kao i iskazano interesovanje investitora.

Pisma o zainteresovanosti za privatizaciju PKB-a u februaru ove godine dostavilo je osam investitora iz Srbije i sveta. Za PKB zainteresovani su jedno fizičko lice iz Kovina, dve kompanije iz Srbije, kao i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Singapura i dve iz Velike Britanije.

Potvrđeno je da su pisma dostavile srpske kompanije Industrija mesa „Matijević“ i MK Komerc, kao i Al Dahra iz UAE, dok pisma kompanija iz Velike Britanije, Singapura i Kine nose oznaku tajnosti i njihova imena ne mogu da budu objavljena.

PKB je jedno od najvećih poljoprivrednih preduzeća u Srbiji i proizvođača mleka u Evropi, zapošljava 1.782 radnika od kojih 120 u zavisnim preduzećima.

PKB gradi farmu krava u Padinskoj Skeli

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je 19. januara javni poziv za prikupljanje pisama investitora zainteresovanih za učešće u postupku privatizaciju PKB-a i četiri zavisna preduzeća – Poljoprivredna avijacija PKB, EKO – LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Na tender za prodaju PKB-a, raspisan krajem 2015, nije stigla nijedna ponuda, a početna cena za 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine bila je oko 154 miliona evra.

Izvor: Beta / Foto: NSPM

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Postovani,prodaje se 1453/28 kod Shopija uz kanal,ona pacela kraj1453/29 je vec prodata.Te parcele su predsednik Opstine Palilula i predsednik skupstine,lakovernim glasacima obecali za kulturni centar Leve obale,ali slagali su kao mnogo puta. Videcemo koliko se ko ugradio,jer je ar prodat za 5300evraDrugi plac koji se prodaje ,barem tako pise u oglasu u Politici ,a vi, i ostali mediji to nisu razumeli je DEO placa koji je velicine 40ari ,od ukupne parcele od 1.2h preko puta MCDonalsa kod onih zutih zgrada i ar je 7100evra,Strasno je sta rade kriminalci jer od zgrada vise necemo moci hodati po Borci,a to zemljiste je idealno za neki park. Kupci iz Centra 5 nece moci vise precicom do Shoppija.Napominjem da je i Crkva tu trzila zemlju ali joj nisu dali .Postajemo roblje sistema u kojem zivimo!

  2. Prodaju polako deo po deo. tako ce lakse prodati. Sram bilo drzavu, prodaje zemlju koja je hranila i hrani veliki broj ljudi. Nekada je PKB bio najveci proizvidjac mleka a sada nemaju krave sta da jedu. Sramota, ostala sam bez reci. Bruka

USPORITE! Radar na obilaznici Pupinovog mosta

Borča je mega naselje sa skoro 70.000 stanovnika