in

EKSKLUZIVNO: Na prodaju preostale parcele u Centru 5

PKB Korporacija a.d. Beograd je pre sedam dana objavila tender za prodaju dve parcele 1453/28 na KO Borča i 1453/29 KO Krnjača.

Portal eKapija, a potom i drugi mediji, su preneli da se prodaje gradsko građevinsko zemljište površine 1,87 hektara u beogradskoj opštini Borči, i drugo površine 1,88 u Krnjači.

Ovo nam se odmah učinilo netačnim, pa smo uradili kratko istraživanje i uvidom u „eKatastar nepokretnosi“ potvrdili naše sumnje. Obe parcele pripadaju katastarskoj opštini Borča.

Nakon toga smo hteli da vidimo i potvrdimo koje su to tačno parcele. Preko servisa geoSrbije smo otkili da se parcele br. 1453/28 i br. 1453/29 se nalaze jedna do druge.

Tačnije, to su preostale dve parcele u Centru 5 odmah pored tržnog centra Shoppi.

Početna cena za obe nepokretnosti iznosi 500. 000 evra za jedan hektar zemljišta, a ponude zainteresovanih se dostavljaju do 2. juna ove godine.

Šta će se graditi na pomenutim parcelama, ćemo saznati tek kad bude bio poznat kupac. Očigledno je da će zemljište preći u privatno vlasništvo, stoga ne možemo očekivati neku javnu ustanovu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Nije mogla opstina ove parcele ostaviti za neku sportsku halu,klizaliste,bazen,park,dom kulture…? 100.000. ljudi, i jos vise u najavi,ne zasluzuje to??? Sta nam treba? Jos jedan TC??? Gadi mi se i ova drzava i mutavi narod.

BSK Borča ide u Srpsku ligu, a kapiten u Seriju A

Izložba naše sugrađanke “Čuvari snova” u biblioteci u Borči