in

Izložba naše sugrađanke “Čuvari snova” u biblioteci u Borči

U utorak, 30. maja u 19 časova, svečano će biti otvorena 30. samostalna izložba naše sugrađnake i slikarke Ljiljane Stevanović pod nazivom “Čuvari snova” u biblioteci “Milutin Bojić” u Borči (mapa).

Inače, Ljiljanu mnogi znaju sa Facebook grupe Borča gde često deli fotografije koje pravi šetajući po Borči, deo tih slika možete videti u galeriji “Jesen u Borči iz ugla sugrađanke Ljiljane“.

Izložbu “Čuvari snova” svi zainteresovani posetioci će moći da pogledaju do 30. juna, a posetioci će dobiti na poklon male čuvare snova.

Kratka biografija umetnice Ljiljane Stevanović

Slikarka Ljiljana Stevanović rođena je u Pridvorici (Palanka) 1953. godine. Završila je Učiteljsku školu dok se umetnošću bavi od 2001. godine.

Do sada je održala 29 samostalnih izložbi, stoga joj je ova 30. jubilarna izuzetno važna. Takođe, je učestvovala na više od 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Ljiljana Stevanović je prošle godine održala svoju 27. izložbu „Sve ove godine“ u Borči.

Idejni je pokretač izložbe “Žene slikari” u Majdanpeku. Ručno pravi knjige i ilustruje ih svojim slikama. Ljiljana živi i stvara u Borči.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

EKSKLUZIVNO: Na prodaju preostale parcele u Centru 5

Tragedija u Kotežu: Zeta i šuraka ubila struja na kući