Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Izložba naše sugrađanke “Čuvari snova” u biblioteci u Borči

u Kultura od

U utorak, 30. maja u 19 časova, svečano će biti otvorena 30. samostalna izložba naše sugrađnake i slikarke Ljiljane Stevanović pod nazivom “Čuvari snova” u biblioteci “Milutin Bojić” u Borči (mapa).

Inače, Ljiljanu mnogi znaju sa Facebook grupe Borča gde često deli fotografije koje pravi šetajući po Borči, deo tih slika možete videti u galeriji “Jesen u Borči iz ugla sugrađanke Ljiljane“.

Izložbu “Čuvari snova” svi zainteresovani posetioci će moći da pogledaju do 30. juna, a posetioci će dobiti na poklon male čuvare snova.

Kratka biografija umetnice Ljiljane Stevanović

Slikarka Ljiljana Stevanović rođena je u Pridvorici (Palanka) 1953. godine. Završila je Učiteljsku školu dok se umetnošću bavi od 2001. godine.

Zanimljivo:  Budući policajci iz Borče, sprečili krađu u centru

Do sada je održala 29 samostalnih izložbi, stoga joj je ova 30. jubilarna izuzetno važna. Takođe, je učestvovala na više od 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Ljiljana Stevanović je prošle godine održala svoju 27. izložbu “Sve ove godine” u Borči.

Idejni je pokretač izložbe “Žene slikari” u Majdanpeku. Ručno pravi knjige i ilustruje ih svojim slikama. Ljiljana živi i stvara u Borči.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Kultura

Idi na Vrh