in

Tragedija u Kotežu: Zeta i šuraka ubila struja na kući

Rođaci – zet i šurak Sveto Polić (30) i Aleksandar Vidović (32) – nastradali su u petak dok su nameštali oluk na kući u Kotežu. Njih je udarila struja iz visokonaponskog kabla dok su pokušavali da postave limenu konstrukciju. Vidović je na mestu izdahnuo, dok je Polić preminuo tokom reanimacije na mestu nesreće.

– Sveto i Aleksandar su bili na skeli i izvlačili su lim dugačak osam metara kako bi ga stavili na kuću. Čini mi se da je dunuo jak vetar, a u sledećem trenutku čuo sam Svetu kako viče: „Struja, struja”. Svi mi ukućani, kao i trojica njihovih prijatelja koji su sa njima radili, odmah smo dotrčali i ugledali kako se Sveta i Aleksandar tresu držeći taj lim. Nekoliko sekundi kasnije, mislim poslednjim atomima snage, Sveto je odbacio lim, a potom se presamitio i pao na sledeću etažu – još u šoku prepričava domaćim Bajadin Idić nemilu scenu.

Prema njegovim rečima, prisutnima je odmah bilo jasno da su Sveto i Aleksandar limom dodirnuli visokonaponski kabl koji se nalazi nekoliko metara iznad kuće.

– Pritekli smo im u pomoć. Aleksandar nije davao znakove života, dok Sveto jeste. Lekari Hitne pomoći pokušavali su da ga reanimiraju, ali je nažalost Sveto izdahnuo. Ne znam šta ću od muke, dva života su se ugasila, a sve dok su radili na mojoj kući. Ma znate li vi kakvi su to momci bili… Puni elana, šale, života, a sada ih nema više. Kad god pogledam taj deo, ta slika mi je pred očima – priča Bajdin.

On dodaje da je iza Svete ostalo dvoje male dece i da mu je bilo teško kada su došle njegova supruga i majka.

– Njih dve, kao i drugi rođaci, odmah su došli, nisam znao šta da im kažem, jer me je baš pogodila nesreća, ali njima je bilo još teže. Nisam znao kako da ih utešim, šta da im kažem, ali te žene i njihovi rođaci u svoj svojoj nevolji su se nama izvinjavali zbog njihove tragedije, e, tu mi je srce prepuklo. Ma dao bih sve na svetu i srušio bih kuću, samo da mogu da vratim vreme i da su oni živi i zdravi – u dahu priča Bajdin.

Prema njegovim rečima, sa Svetom je pogodio posao da mu radi izolaciju na kući, a potom je hteo da angažuje limare.

– Znate, zbližio sam se sa njima, ovde su bili od jutra da sutra i malo-pomalo, Sveta mi predloži da on sa njegovom ekipom uradi taj lim, pogotovo što je skela već bila postavljena. Rekao mi je da ne brinem i da će sve brzo biti gotovo. Sve je išlo po planu do tog dana. Bukvalno im je ostalo samo malo da urade i skinu skelu. Međutim, taj vetar, zašto je baš u tom trenutku morao da dune. Sad mi je muka od kuće i tog lima. Stalno mi je ta slika u glavi, kako se Aleksandar i Sveta tresu – suznih očiju je rekao Bajdin.

Sveto Polić i Aleksandar Vidović živeli su u Ovči i važili su za majstore svog posla. Sahranjeni su u Bosni, odnosno u Crnoj Gori, odakle su rodom. Bajadin Idić je u ponedeljak obišao njihove kuče u Ovči, ali tamo nikog nije zatekao jer se njihovi najmiliji još nisu vratili sa sahrana.

Izvor: Alo

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. šta reći? mislim da je opšte poznato da se objekti za stanovanje ne podižu ispod/pored dalekovoda. a koliko ih je na levoj obali !!! pa kad se desi ovako nešto, suze i nemoć

Izložba naše sugrađanke “Čuvari snova” u biblioteci u Borči

Noćas povređene tri osobe u udesima na Zrenjanincu i u Borči