Izložbe “Sve ove godine” u biblioteci u Borči

u Kultura

U ponedeljak, 13. juna u 19 časova, biće svečano otvorena izložba slika Ljiljane Stevanović pod nazivom “Sve ove godine” u biblioteci “Milutin Bojić” u Borči (mapa).

Svi posetioci na izložbi će moći da vidite tridesetak slika u kombinovanim tehnikama nastalih u periodu od 2001. do 2016. godine.

Većina slika je sa samostalnih ili kolektivnih izložbi i predstavljaju retrospektivu prvih 15 godina u umetnosti sugrađanke Ljiljane Stevanović.

izlozba-ljiljana-borca-2016-04

Ljiljanu Stevanović mnogi sugrađani znaju sa Facebook grupe Borča gde često deli fotografije koje pravi šetajući po Borči, deo tih slika možete videti u galeriji “Jesen u Borči iz ugla sugrađanke Ljiljane“.

Izložbu “Sve ove godine” svi zainteresovani posetioci će moći da pogledaju do 1. jula.

Biografija umetnice Ljiljane Stevanović

Slikarka Ljiljana Stevanović rođena je u Pridvorici (Palanka) 1953. godine. Završila je Učiteljsku školu dok se umetnošću bavi od 2001. godine.

izlozba-ljiljana-borca-2016-03

Do sada je održala 27 samostalnih izložbi i učestvovala na više od 100 kolektivnoh izložbi kako u zemlji tako i inostranstvu.

Idejni je pokretač izložbe “Žene slikari” u Majdanpeku. Ručno pravi knjige i ilustruje ih svojim slikama. Ljiljana živi i stvara u Borči.

Tags:

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Kultura

Idi na VRH