in

Oteta sugrađanka u Libiji moguće uskoro na slobodi

Oteta sugrađanka u Libiji moguće uskoro na slobodi? - 2015

Pregovori naših službi i Ministarstva spoljnih poslova sa kidnaperima daju prve rezultate. Polako shvataju da su pogrešili i da njihovi saborci možda i nisu u Srbiji.

Drama sa otetim službenicima srpske ambasade u Libiji uskoro bi mogla da se završi njihovim oslobađanjem – nezvanično saznaju „Novosti“. Pregovori, koje sa kidnaperima vode operativci bezbednosnih službi Srbije i sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović daju prve rezultate.

Otmičari i dalje traže puštanje „svoje braće na slobodu“, ali je srpska strana uložila maksimalne napore da ih ubedi da traženi Libijci nisu nestali u Srbiji, već da postoje ozbiljni obaveštajni podaci da su uhapšeni u Ukrajini.

– Reč je o velikom nesporazumu i sada se traži izlaz iz ove situacije – navodi neimenovani izvor. – Kidnaperi polako shvataju da su možda pogrešili odnosno da postoji mogućnost da njihovi saborci nisu u našoj zemlji. Pokazuju volju da se pregovori nastave, odnosno da se cela situacija razreši bez posledica po službenika naše ambasade, ali i njih.

Vlasti Libije, kao i Veće bezbednosti Sabrate, grada u kojem su oteti Slađana Stanković i Jovica Stepić, sve vreme su uključeni u pregovore, a na licu mesta su Odalović i srpski bezbednjaci. U oslobađanju otetih Srba uključene su i druge obaveštajne službe.

Gradonačelnik ovog grada na obali Sredozemnog mora i dalje krivi čelnike naše ambasade što su krenuli iz Tripolija za Tunis, a da ih nisu obavestili kako bi im obezbedili zaštitu na toj vrlo rizičoj maršruti. Ovako su bili meta raznim naoružanim grupacijama, kao i kriminalnim grupama.

Izvor „Novosti“ iz Libije navodi da tamošnja štampa piše da je do kidnapovanja došlo zbog nesporazuma, a u prvi plan ističu i činjenicu da nijedna od militantih grupa nije preuzela odgovornost, što ide naruku pregovorima o oslobađanju.

Naša sugrađanka Slađana zajedno sa vozačem Jovicom je oteta 8. novembra oko 14 sati, pri izlasku iz Sabrate. Sve vreme otmičari ih drže u jednoj kući na obodu ovog grada.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Proširenje okretnice autobusa 85, 95, 96 i 105L u Borči - 2015

    Proširenje okretnice autobusa 85, 95, 96 i 105L u Borči

    Nema više nelegalne gradnje na levoj obali?!