Našu sugrađanku iz Padinske Skele su oteli džihadisti u Libiji - 2015

Našu sugrađanku iz Padinske Skele su oteli džihadisti u Libiji

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Vozač i službenica srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oboje državljani Srbije, oteti su juče u ranim poslepodnevnim časovima, kada su ih teroristi presreli i kidnapovali.

Slađana Stanković, dugo godina radi u našoj ambasadi u Tripoliju, udata je, majka je dvoje dece i odrasla je u Padinskoj Skeli.

U stalnoj sam vezi sa nadležnim institucijama, nadam se da ću uskoro dobiti konkretnije informacije o čitavom događaju i da ću moju Slađu brzo ponovo videti! – izjavio je juče za “Novosti” Aleksandar Stanković, suprug otete Slađane.

Slađanina porodica živi u Padinskoj Skeli. Juče se u njihov stan uvukla strepnja. I muk. Suprug Aleksandar nije bio raspoložen za bilo kakvu opširniju priču.

Slađana iz Tripolija u Srbiju dolazi jednom godišnje. Beograd je napustila pre nepunih mesec dana, 9. oktobra, posle dvomesečnog odmora.

  Socijalni stanovi na još dve lokacije na Levoj obali

Našu sugrađanku iz Padinske Skele su oteli džihadisti u Libiji - 2015

Sa suprugom Aleksandrom se poslednji put čula ujutro, a samo nekoliko sati kasnije porodici je iz Ministarstva spoljnih poslova javljeno da je kidnapovana.

Ovo nije prva otmica naših sugrađana

Otmica se dogodila u centralnom libijskom gradu Sabrata, kada su nepoznate osobe pripucale na kolonu naših vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica.

Otmica je bila ciljana i na kolonu vozila je otvorena rafalna vatra. U pucnjavi je ranjen jedan libijski državljanin, a u tom napadu ambasador Potežica nije povređen. Oteti državljani Srbije bili su u drugom automobilu.

Ovo nije prva otmica i napad na naše ljude u Libiji. Torturu i surovost libijskih ekstremista lane je preživeo i rudarski inženjer Marijo Stanisavljević (53), zaposlen u međunarodnoj kompaniji “Vaos limitid” sa sedištem na Malti, koje se bavi istraživanjem nalazišta nafte i ruda. Od firme za koju je radio otmičari su tražili višemilionski otkup.

  Počelo je počelo asfaltiranje ulice u Staroj Borči

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*