in

Našu sugrađanku iz Padinske Skele su oteli džihadisti u Libiji

Našu sugrađanku iz Padinske Skele su oteli džihadisti u Libiji - 2015

Vozač i službenica srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oboje državljani Srbije, oteti su juče u ranim poslepodnevnim časovima, kada su ih teroristi presreli i kidnapovali.

Slađana Stanković, dugo godina radi u našoj ambasadi u Tripoliju, udata je, majka je dvoje dece i odrasla je u Padinskoj Skeli.

U stalnoj sam vezi sa nadležnim institucijama, nadam se da ću uskoro dobiti konkretnije informacije o čitavom događaju i da ću moju Slađu brzo ponovo videti! – izjavio je juče za „Novosti“ Aleksandar Stanković, suprug otete Slađane.

Slađanina porodica živi u Padinskoj Skeli. Juče se u njihov stan uvukla strepnja. I muk. Suprug Aleksandar nije bio raspoložen za bilo kakvu opširniju priču.

Slađana iz Tripolija u Srbiju dolazi jednom godišnje. Beograd je napustila pre nepunih mesec dana, 9. oktobra, posle dvomesečnog odmora.

Našu sugrađanku iz Padinske Skele su oteli džihadisti u Libiji - 2015

Sa suprugom Aleksandrom se poslednji put čula ujutro, a samo nekoliko sati kasnije porodici je iz Ministarstva spoljnih poslova javljeno da je kidnapovana.

Ovo nije prva otmica naših sugrađana

Otmica se dogodila u centralnom libijskom gradu Sabrata, kada su nepoznate osobe pripucale na kolonu naših vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica.

Otmica je bila ciljana i na kolonu vozila je otvorena rafalna vatra. U pucnjavi je ranjen jedan libijski državljanin, a u tom napadu ambasador Potežica nije povređen. Oteti državljani Srbije bili su u drugom automobilu.

Ovo nije prva otmica i napad na naše ljude u Libiji. Torturu i surovost libijskih ekstremista lane je preživeo i rudarski inženjer Marijo Stanisavljević (53), zaposlen u međunarodnoj kompaniji „Vaos limitid“ sa sedištem na Malti, koje se bavi istraživanjem nalazišta nafte i ruda. Od firme za koju je radio otmičari su tražili višemilionski otkup.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pokvaren autobus na obilaznici, LOBI

    Ova subota kobna po autobuse GSP-a

    Jučerašnji FANTASTIČNI zalazak sunca na levoj obali - 09.11.2015

    Galerija | Čarobni zalazak sunca na levoj obali