in

Osnovcima iz Padinske Skele obezbeđen prevoz do bazena

Prevoz do bazena - OŠ Olga Petrov
Prevoz do bazena - OŠ Olga Petrov

Za učenike od petog do osmog razreda, osnovne škole „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli, koji su se prijavili u akciji „Plivaj i uživaj“, je organizovan prevoz do bazena Tašmajdan.

Akciju je pokrenula opština „Palilula“, a u saradnji sa PKB-om je obezbeđen prevoz.

Prevoz je trenutno obezbeđen samo za učenike od petog do osmog razreda,iako su akcijom obuhvaćena deca uzrasta od 7 – 14 godina.

Prevoz dece se svakog četvrtka odvija u dve grupe, prva grupa za termin od 10 do 11h i druga od 15 do 16h. Deca su podeljana po grupama u zavisnosti od školske smene u koju su raspoređeni.

Plivaj i uživaj

Okuvaj i uživaj
Akcijom „Plivaj i uživaj”, koju je opština Palilula pokrenula 1. oktobra, obuhvaćeno je 13.258 učenika svih 16 osnovnih škola sa Palilule, kojima su podeljene propusnice za bazen.

Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni su u mogućnosti da besplatno plivaju. Akcija traje do 30. maja 2013. godine.“.

„Veoma smo srećni zbog akcije koju sprovodi opština Palilula, a to je plivanje za svu decu. Sada se u akciju uključilo 254 dece, uz saglasnost roditelja. Oni su mahom neplivači. Imali smo problem prevoza učenika, jer smo dosta daleko od „Taša“.

osnovna-skola-olga-petrov-01

„Sada smo to dobili zahvaljujući pomoći opštine Palilula“, rekla je direktorka škole Marija Buj Bjelogrlić i dodala „Prošle godine se desio jedan tragičan događaj, kada nam se utopilo dete na Adi Ciganliji, sada se nadam da će sva naša deca naučiti da plivaju, što je jako važno“, istakla je direktorka.

Sa učenicima će uvek ići i njihovi nastavnici, što će najviše značiti zaposlenim roditeljima koji ne bi mogli da vode svoju decu u navedenim terminima. Takođe, ovim je i bezbednost dece podignut na viši nivo.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Saobracajna-nesreca-na-Zrenjaninskom-putu-poginuo

    Mladić poginuo pretičući kolonu kod Kovilova

    Odran pas u Borči

    STRAŠNO! Odran pas bačen pored kontejnera u Borči / Uznemirujuće fotografije