Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Prevoz do bazena - OŠ Olga Petrov

Osnovcima iz Padinske Skele obezbeđen prevoz do bazena

u Vesti od
Tara – T2

Za učenike od petog do osmog razreda, osnovne škole „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli, koji su se prijavili u akciji „Plivaj i uživaj“, je organizovan prevoz do bazena Tašmajdan.

Akciju je pokrenula opština „Palilula“, a u saradnji sa PKB-om je obezbeđen prevoz.

Prevoz je trenutno obezbeđen samo za učenike od petog do osmog razreda,iako su akcijom obuhvaćena deca uzrasta od 7 – 14 godina.

Prevoz dece se svakog četvrtka odvija u dve grupe, prva grupa za termin od 10 do 11h i druga od 15 do 16h. Deca su podeljana po grupama u zavisnosti od školske smene u koju su raspoređeni.

Plivaj i uživaj

Okuvaj i uživaj
Akcijom „Plivaj i uživaj”, koju je opština Palilula pokrenula 1. oktobra, obuhvaćeno je 13.258 učenika svih 16 osnovnih škola sa Palilule, kojima su podeljene propusnice za bazen.

Zanimljivo:  Odlukom grada radijatori ipak topli pre 10. oktobra

Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni su u mogućnosti da besplatno plivaju. Akcija traje do 30. maja 2013. godine.“.

“Veoma smo srećni zbog akcije koju sprovodi opština Palilula, a to je plivanje za svu decu. Sada se u akciju uključilo 254 dece, uz saglasnost roditelja. Oni su mahom neplivači. Imali smo problem prevoza učenika, jer smo dosta daleko od „Taša“.

osnovna-skola-olga-petrov-01

“Sada smo to dobili zahvaljujući pomoći opštine Palilula“, rekla je direktorka škole Marija Buj Bjelogrlić i dodala „Prošle godine se desio jedan tragičan događaj, kada nam se utopilo dete na Adi Ciganliji, sada se nadam da će sva naša deca naučiti da plivaju, što je jako važno“, istakla je direktorka.

Zanimljivo:  Pančevac, Zrenjaninac i Pupin među omiljenim lokacijama za opasni "srpski rulet"

Sa učenicima će uvek ići i njihovi nastavnici, što će najviše značiti zaposlenim roditeljima koji ne bi mogli da vode svoju decu u navedenim terminima. Takođe, ovim je i bezbednost dece podignut na viši nivo.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh