in

Od tendera do tendera, i dalje se čeka sanacija osvetljenja na Pupinovom mostu

Pupinov most u mraku

Neosvetljen deo Pupinovog mosta vozačima stvara poteškoće, već više od godinu dana. I ne samo da je mrkli mrak na ovom mostu poteškoća, već je i jedan od krivaca za veliki broj tragičnih saobraćajnih nesreća.

Na rešavanje ovog problema čeka se jako dugo, jer birokratija i određivanje nadležnosti učinili su svoje. Sanacija problema započeta je krajem leta, ali još nije poznato kada će biti nastavljena i privedena kraju.

Radovi su, naime, počeli u avgustu, ali situacija je i dalje, može se reći „mračna“. Zato sugrađani ovaj problem i dalje prijavljuju, ne bi li podsetili nadležne da se rešenje još ne nazire.

Jedna od tragedija na Pupinu

Iz Direkcije za građevinsko zemljište kažu da su izvedeni radovi na sanaciji dve trafostanice.

Javna rasveta sada uspostavljena na Zrenjaninskoj petlji, dok je na Pupinovom mostu u završnoj fazi osposobljavanje sistema. – kažu u Direkciji

Oni su podsetili da javno osvetljenje na delu od Pupinovog mosta do Zrenjaninske petlje nije u funkciji jer su trafostanice iz kojih se napaja rasveta obijene i opljačkane.

Kako dodaju u svom saopštenju, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pokrenula je i postupak za raspisivanje tendera za sanaciju i preostalih trafostanica duž Severne tangente.

Nadamo se da se neće raspisivati poseban tender za svaku trafo stanicu, inače sanacija nikada neće biti završena!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Pitanje za „gradske oce“:
    zar nije bilo jeftinije postaviti kamere duž mosta, pa odmah „uhvatiti“ krivce za ovu, da je nazovem, havariju, nego plaćati nešto što je već plaćeno. Kada prekoračimo brzinu, začas nas snime i kazne.
    Zašto treba da se dogodi nesreća da bi se odreagovalo u smislu sigurnosti i obezbeđenja građana i imovine. Podsetimo se najskorije velike nesreće u Donjem Međurovu. Tek posle nesreće se odreagovalo, pa sada može da se postavi rampa!
    Umesto da uživam u novoj, lepoj, širokoj saobraćajnici, ja se plašim da vozim noću preko Pupinovog mosta. Srdačno, Vera

  2. Raskrsnica obilaznice I Ovčanskog puta je,zbog potpunog mraka postala mesto smrti I previše udesa.DOKLE više tamo neki tenderi,ljudi ginu,mi plaćamo,a plaćeni za sanacije I lopovi kablova kao da su na istom zadatku-smrti!

Domaćinski odnos i tradicionalna srpska kuhinja u Restoranu Tara u Borči

Osma po redu “Ulica otvorenog srca” u Borči