in

Domaćinski odnos i tradicionalna srpska kuhinja u Restoranu Tara u Borči

U posao ulažemo mnogo vremena i ogromnu energiju, a sve češće o poslu razmišljamo i kod kuće. Brojne obaveze i savremen način života, naterali su nas da se odreknemo mnogih užitaka, a među njima i uživanja u zdravoj tradicionalnoj domaćoj hrani.

Nakon uobičajenog poslovnog dana, mame se kući često vraćaju umorne i iscrpljene, bez energije za svoju porodicu. Bude dana kada ni topli osmeh i široki zagrljaj ne uspeva da ima vrati izgubljenu energiju. Zaposlenim majkama postalo je gotovo neizvodljivo da posvete dovoljno vremena spremanju hrane, zimnice i poslalastica za svoje najdraže.

Često smo prepušteni brzim receptima i hrani „za poneti“. A ipak, često se sa setom zaželimo raznih specijaliteta i domaće zimnice, za koje sada nemamo vremena.

Više i ne znamo ništa o poreklu namirnica i hrane koju kupujemo, iako smo odrasli na zdravoj domaćoj hrani, kakvu bi sada poželeli i za svoju porodicu.

Superžena u kući

Mame su postale željne da uhvate predah, poneki dan bez stajanja kraj šporeta i da na važnim proslavama, rođendanima ili slavama, ne dočekaju goste premorene posle tri dana teških priprema.

Zato postoje oni, koji su tradiciju, iskustvo, kulinarsko umeće i izbor zdravih domaćih proizvoda, sa ljubavlju utkali u najlepše ukuse.

Stoga smo odlučili da posetimo restoran koji već četvrt veka dočekuje i ispraća svoje goste sa puno poštovanja i pažnje – Restoran Taru.

Restoran Tara se još od davne 1991. godine nalazi na istoj adresu Zrenjaninski put 151b u Borči (mapa desno).

Lokacija na Zrenjaninskom putu bila daleko od atraktivne, međutim mali restoran je pronašao svoje mesto pored puta sa visokim topolama.

Restoran Tara – nekad

Osnivač Tare Radivoje Đurić iskoristio svoje znanje i iskustvo stečeno u najpoznatijim beogradskim restoranima i domaćinsko poslovanje, rad i ljubav ka ugostiteljstvu, uspeo je da pretoči u stvaranje poznatog restorana, kakav je danas restoran Tara.

Sjajnim izborom osoblja, porodica Đurić je napravila tim koji prati moderne trendove, ali se ne odriče tradicije. Zato restoran Tara odiše autentičnošću našeg podneblja i široko poznatim gostoprimstvom.

Lično smo se nebrojano puta uverili, a oni su nam i potvrdili da im je od osnivanja u fokusu isključivo gost i ljubazan odgovor na sve njegove želje i potrebe.

Restoran Tara – sad

Zato je Tara često prvi izbor za goste koji žele na poseban način da obeleže najlepše i najbitnije događaje u svom životu, kako privatnom, porodičnom, tako i poslovnom. Pa tako mame postaju zvezde večeri, a ne umorne iscrpljene domaćice.

Danas se Tara može pohvaliti kapacitetom od tri odvojene sale i prelepom letnjom baštom koje spremno dočekuju više od 250 gostiju. I Tara više nije samo restoran, jer razvila je i 34 smeštajne jedinice spremna za putnike namernike, umorne mladence i sve one koji požele predah.

Takođe, se mogu pohvaliti sa velikim parkingom ispred i pored samog restorana, kao i pomoćnim parkingom preko puta istog.

I nije bitno u koje doba dana ćete se odlučiti za ukusni predah u Tari, jer u svakom momentu na njihovom jelovniku pronaći ćete užitak po svom ukusu. Tradicionalni recepti, spremljeni od domaćih proizvoda, podsetiće vas na bogate ukuse iz kuhinja majka i baka.

Ako svratite na doručak u restoran Tara, može vas dočekati recimo kačamak sa prženom slaninicom, sirom i kajmakom, ali i vaš omiljeni omlet ili kajgana.

Tu je i zakuska Tara, kao meze uz neku od domaćih rakija, a neverovatni grilovani kozji sir ili pečene paprike na kajmaku, kao predjelo. Ili možete odabrati recimo teleću čorbu da vas ugreje u ovim hladnim danima.

A izbor specijaliteta je toliko neverovatan, da je skoro nemoguće odlučiti se samo za jedan. Od široke ponude jela sa roštilja, do daleko poznatih specijaliteta ispod sača.

Ne zaostaju ni specijaliteti šefa kuhinje, a ni srcu najbliži domaći srpski specijaliteti poput kolenice u kupusu, domaćih škembića ili mućkalice.

Ni ljubitelji ribljih specijaliteta neće ostati uskraćeni za svoje uživanje, jer u restoranu Tara služe se i različite vrste ribe, ali i lignje na žaru.

Svaki dobar specijalitet najlepše ide uz vino, a u restoranu Tara na služe se vina kako vodećih domaćih vinarija, tako i vrhunska strana vina.

I tek ako posle svega ostane mesta, nakon sjajne gozbe, moći ćete da se prepustite najslađem užitku, suvoj piti sa sladoledom, palačinkama,  orasnicama ili domaćoj piti.

Ambijent restorana Tara će vas opustiti i  barem na kratko sakriti od gradske gužve i vreve. Restoran odiše mirom i srpskom tradicijom, a toplina se oseća bukvalno u svemu – u svakom jelu, u svakom detalju, u svakom osmehu srdačnog osoblja.

I tako, godinu za godinom, već 27. godine Restoran Tara nastavlja tradiciju i sledi postavljenu viziju. Njihov ponos je sve veći broj stalnih gostiju, kojima je poseta restoranu Tara postala sastavni deo porodičnog, ali i poslovnog života.

Restoran Tara je mesto u koje se vraćate sa osećanjem da se vraćate kući ili da dolazite kod dragih prijatelja. 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U domu zdravlja „Palilula“ iznenadili pacijente čajem i čokoladicama

Od tendera do tendera, i dalje se čeka sanacija osvetljenja na Pupinovom mostu