Nazire se rešenje za osvetljenje na Pupinovom mostu - www.lobi-info.rs

Nazire se rešenje za osvetljenje na Pupinovom mostu

2 minuta za čitanje
1
Pupinov most u mraku

Već pola godine, Pupinov most i saobraćajnice Severne tangente su u potpunom mraku. Ovo predstavlja ozbiljan rizik za vozače i može biti glavni krivac saobraćajnih nezgoda koje su se u ovom periodu dogodile na tom potezu,

Problem sa osvetljenjem nastao je jer su uništene i opljačkane trafostanice na ovom putu. Deset od jedanaest trafostanica na Severnoj tangenti obijeno je od otvaranja saobraćajnice 2014. godine. Od deset obijenih trafostanica, osam je opljačkano i nije u funkciji, usled čega javno osvetljenje ne radi na 10 kilometara trase.

Kako smo saznali u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u toku je javna nabavka za sanaciju trafostanica koje su u prethodnom periodu obijene i opljačkane. Po sprovedenom postupku, biće izabran izvođač koji će izvršiti neophodne radove radi dovođenja trafostanica u ispravno stanje.

Inače, obijanje i krađa opreme i kompletnih trafoa, teških više stotina kilograma, nije moguća bez angažovanja kvalifikovanih lica koja su osposobljena da izvrše ovoliki broj krađa bez povreda i da ukradene delove prodaju ili ugrade na nelegalnom tržištu, a da ne budu otkriveni.

Prema javnom uvidu u otkupne cene sirovina i materijala kojima su opremljene trafostanice, može se pretpostaviti da organizovana grupa zaradi najviše 500.000 dinara od jedne krađe, a za sanaciju jedne opljačkane stanice, sa fizičko-tehničkim sistemom zaštite, biće potrebno 5 miliona dinara iz budžeta grada.

Zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju, nadamo se da nećemo čekati još pola godine da trafostanice budu sanirane.

1 Comment

  1. Drugar vozio biciklu na obilaznici i vidi kamion parkiran, obili trafostanicu i kradu. Drug uzme tel i okrene pandure u Borči i pandur mu kaže: nemam slobodnu patrolu.

Leave a Reply

Prethodna priča

Ukoliko ne očistite sneg ispred dvorišta i ulaza, slede kazne

Sledaća priča

Filmsko bekstvo i hapšenje sinoć u Borči

Poslednje od Vesti