in

Od sutra manje autobusa, više kontrolora

Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi - 06.11.2013
Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi - 06.11.2013

Sutra, 1. septembra, stupa na snagu nova odredba o smanjenju autobusa za 10 odsto. Takođe, biće povećan broj kontrolora. To sve će verovatno prouzrokovati gužve.

Najavljeno smanjenje broja autobusa za 10 odsto sutra počinje da važi. GSP će sa ulica povući 10 odsto od broja vozila predviđenih za zimski red vožnje.

„To je sve zbog slabe naplate karata. Morali smo nekako da napravimo optimizaciju da narod ne trpi a da smanjimo broj vozila. Smanjenje broja vozila neće biti linearno već važi za ukupan broj vozila“, kaže Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz .

Uvodi se više kontrolora – ukupno će ih biti oko 500. To znači da će skoro svako vozilo biti kontrolisano kada se uzme u obzir broj vozila i broj kontrolora.

„To je sve već dogovoreno. Biće oko 200 kontrolora iz GSP-a i 284 Apeksovih, koji će putnicima kontrolisati karte uz pomoć Komunalne policije“, rekao je Mitrović.

Olakšavajuća okolnost je to što neće biti smanjenja autobusa u špicu, ali građani će svakako osetiti ovu novinu prilikom čekanja autobusa van špica. Intervali će biti proređeni kako bi se uklopio novi broj autobusa u raspored vožnje.

Gradonačelnik Siniša Mali pre nekoliko dana izjavio je da je povećan broj validiranih karata, odnosno da je povećana prodaja, tako da se može očekivati ukoliko se nastavi ovako, da se broj autobusa uskoro vrati u normalu.

Iskreno se nadamo da će građani shvatiti da prevoz košta, da karta mora da se plati i da će se broj prodatih karata povećati u što skorijem vremenskom roku kako bi broj autobusa bio normalizovan.

 

 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Socijalni stanovi leva obala

    Socijalni stanovi na još dve lokacije na Levoj obali

    Beogradska hronika predstavila LOBI - 28.08.2014

    Beogradska hronika predstavila LOBI (VIDEO)