in

Broj autobusa u špicu neće biti smanjen

Sumnjiva tehnička ispravnost gradskih autobusa - 03.04.2014.
Sumnjiva tehnička ispravnost gradskih autobusa - 03.04.2014.

Oglasio se direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović i objasnio da smanjenje broja autobusa GSP-a od 1. septembra neće biti linearno, tačnije neće biti smanjenja broja autobusa u špicu.

Smanjenje broja autobusa za 10 odsto ipak neće uticati na svakodnevne gužve u delovima dana kada najviše ljudi koristi prevoz. Broj autobusa će biti umanjen samo u delovima dana kada je manja potreba za prevozom. To znači da će intervali čekanja autobusa van špica biti veći a stanje za vreme špica se neće menjati.

„Reč je o meri koja se preduzima zarad bolje optimizacije i racionalizacije saobraćaja u Beogradu. Neće biti smanjen broj autobusa u špicevima. To se neće desiti ni na gradskim ni na prigradskim linijama već će se ta mera primenjivati samo u doba dana kada nema velike potražnje za prevozom. Dakle, neće biti linearnog smanjenja saobraćaja, broj vozila u špicevima će biti isti kao i do sada već ćemo meru smanjivanja broja vozila primenjivati samo u trenucima kada zaista nije potrebno da ih na ulici bude u tom broju. U vreme kada je svaki dinar važan, želimo da uštedimo na takav način da građani nijednog trenutka ne budu oštećeni, da imaju kvalitetan i redovan prevoz, a da zauzvrat omogućimo najefikasnije i najoptimalnije funkcionisanje javnog gradskog prevoza“, izjavio je Uglješa Mitrović.

Gradonačelnik Siniša Mali objasnio je zbog čega će doći do smanjenja broja autobusa.

„Normalno je da se prevoz plaća a u koliko ga građani ne plaćaju, nećemo imati mogućnost da pokrijemo održavanje i nabavku vozila“, izjavio je Siniša Mali.

„Ceo sistem Bus Plusa nasledili smo od prethodne vlasti i mi ga nismo birali. U prvih šest meseci GSP je napravilo gubitak od više od 20 miliona evra i to je novac koji građani Beograda moraju da plate“, istakao je gradonačelnik Beograda.

 

Ovo je svakako olakšavajuća okolnost jer je u špicu najveća potreba za gradskim prevozom. Mana je to što će se autobusi duže čekati van tog perioda. Nadamo se da će uskoro doći do povećanja prodaje karata i normalizacije broja autobusa u Beogradu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Brojilo za struju LOBI

    EPS najavljuje prinudnu naplatu duga za struju

    Ministarka Zorana Mihajlovic, izvor: tanjug.rs

    Ministarka Mihajlović iznenadila Kineze