EPS najavljuje prinudnu naplatu duga za struju - www.lobi-info.rs

EPS najavljuje prinudnu naplatu duga za struju

1 minut za čitanje
Brojilo za struju LOBI

EPS „Snabdevanje“ krenulo je u prinudnu naplatu duga za neplaćenu eletričnu energiju. U pitanju su dužnici koji imaju neplaćene račune zaključno sa novembrom 2013.

Kako navode iz EPS-a, oko 100.000 neplatiša biće prema zakonskim obavezama obuhvaćeno postupkom prinudne naplate. U pitanju su računi do novembra 2013.

Pored nastalog duga i kamate građani koji duguju moraće da plate i troškove izvršenja koji za iznose do 30.000 din glase 4.200 din i fiksni su. Za iznose preko ove sume troškovi izvršenja se računaju prema skali koja je propisana i objavljuje se u Službenom glasniku Republike Srbije.

Na računima više nema RTV pretplate

EPS „Snabdevanje“ obaveštava potrošače da od avgusta više neće biti stavke RTV pretplate na računima za struju. Ukoliko neko ima dugovanje za RTV pretplatu do avgustovskog računa moći će da ga plati kao do sada. Na računu za avgust nalaziće se obaveštenje o stanju duga za RTV pretplatu i broj računa Javnog medijskog servisa Radio televizije Srbije na koji će građani moći da izmire svoja dugovanja.

U prevodu – sav novac koji građani uplate od dobijanja računa za električnu energiju za avgust odlazi samo na izmirenje obaveza za električnu energiju.

Leave a Reply

GSP zahteva ukidanje besplatnog prevoza za povlašćene kategorije - 2014
Prethodna priča

Slaba prodaja karata smanjuje broj autobusa

Sumnjiva tehnička ispravnost gradskih autobusa - 03.04.2014.
Sledaća priča

Broj autobusa u špicu neće biti smanjen

Poslednje od Vesti