in

Socijalni stanovi na još dve lokacije na Levoj obali

Socijalni stanovi leva obala

Leva obala Beograda po planu Uprave grada jedna je od nekoliko lokacija za izgradnju socijalnih stanova. Ovo će omogućiti ugroženim stanovnicima da sebi i svojoj porodici obezbede krov nad glavom.

Što se tiče naselja u kojima bi se gradili stanovi, to će biti Jabučki Rit i Padinska Skela.

Izgradnja socijalnih stanova već je počela u Beogradu i to u Orlovskom naselju na opštini Zvezdara.

Na sednici Koordinacionog tela učestovali su pored predstavnika grada i partnera predstavnici Evropske delegacije u Srbiji, Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Zaštitnika građana, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Evropske investicione banke.

U saopštenju se navodi da Grad Beograd ovim planom želi da trajno reši stambeno pitanje romskih porodica iz nekadašnjih nehigijenskih naselja „Belvil“ i „Gazela“. To će se raditi kroz otkup seoskih domaćinstava i izgradnju socijalnih stanova.

„Sadašnja gradska vlast zatekla je ovaj projekat u kritičnom stanju ali je u međuvremenu identifikovan dovoljan broj lokacija za izgradnju socijalnih stanova i ubrzano se radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na lokacijama i dobijanju dozvola za početak izgradnje“, kaže se u saopštenju.

U martu ove godine počela je izgradnja socijalnih stanova u Ovči o kojoj smo pisali.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od 1. septembra u novoj osnovnoj školi Kraljica Marija u Ovči - 2014

    Od 1. septembra u novoj Osnovnoj školi Kraljica Marija

    Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi - 06.11.2013

    Od sutra manje autobusa, više kontrolora