in

Očigledno mi na Paliluli imamo dobre puteve!?

Udarne rupe i oštećenja na asfaltu zbog dotrajalosti saobraćajnice ili nekvalitetnih radova, osim što mogu da oštete vozila, mogu da budu i prilično nebezbedne. 

Najzanimljivija rupa na levoj obali jeste ona kod tržnog centra Shoppi. koja je nakon rekstrukcije ulice čak dvaputa tokom leta uspela da „propadne“.

Broj udarnih rupa u našem glavnom gradu uopšte nije mali, bar ako je suditi po prijavama koje dobija JKP „Beograd put“, ali i na osnovu onih objavljenih na društvenim mrežama.

Oni koji se ne uzdaju previše u društvene mreže mogu da se požale i preduzeću „Beograd put“. Putari su pre nekoliko godina pokrenuli akciju „Beograd bez rupa“ i na osnovu prijava, koje podrazumevaju navođenje tačne lokacije i fotografiju oštećenja, radnici bi izlazili na teren.

Udarna rupa 15 kvadrata u blizini škole Rade Drainac u Borči - 2015
Iz arhive: Mesecima se čekalo rešenje za udarnu rupu u blizini škole Rade Drainac u Borči

Blizu 3.000 prijava dobilo je ovo preduzeće zbog udarnih rupa u Beogradu. Najrevnosniji su stanari Zvezdare, dok ih najmanje ima na opštini Stari grad, ako je suditi po podacima sa sajta ovog preduzeća.

Tako, po broju prijava prednjači Zvezdara sa 490, dok je odmah iza nje Voždovac sa 429, a na trećem mestu je Čukarica sa 380. Stari grad je, čini se, najuređeniji jer nema ni 100 prijava.

Zanimljivo je građani, ako je suditi po dostupnim podacima, u poslednjih nekoliko meseci nisu previše zainteresovani za ovu akciju pokrenutu pre nekoliko godina.

Ukoliko pogledamo pomenutu statistiku možemo zaključiti da mi na Paliluli imamo dobre putea ili smo lenji da prijavimo iste. Prosudite sami…

Uputstvo kako da prijavite rupu?

JKP „Beograd put“ radi po nalogu Gradske direkcije za puteve. Zato je, kako je navedeno na njihovom zvaničnom sajtu, potrebno obratiti se najpre Direkciji, lično ili preko opštine u kojoj živite na broj 330-95-99 ili mejlom na info@bgsaobracaj.rs

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Stigla je „Opatica iz pakla“, vrhunski gotski horor film

    Restoran sa tradicijom, kafana sa dušom – Bitolj u Krnjači