in

Objekat OŠ „Olga Petrov“ u Vrbovskom vapi za adaptacijom

Protekle godine opština Palilula koliko toliko je ulagala u adaptaciju predškolskih i školskih ustanova, ali neki od ovih objekata stalno promiču očima javnosti.

Jedna od školskih ustanova na levoj obali, koja je u katastrofalnom stanju je i škola u naselju Vrbovski.

Naime, uslovi u kojima uče osnovci u Vrboskom, daleko su od normalnih. Ova škola nema salu za fizičko, a u školi se još uvek greju na drva.

Inače osnovna škola u Vrbovskom je u okviru osnovne škole „Olga Petrov“ i radi kao neka vrsta izdvojenog objekta. Osim u Vrbovskom, izdvojena odeljenja škole „Olga Petrov“ nalaze se i u naseljima Dunavac, Besni Fok, Tovilište, Jabučki Rit, Glogonjski Rit i Kovilovo.

Samim tim, zbog velikog broja objekata, ovakvu školu je mnogo teže održavati nego recimo školu koja posluje samo u jednoj zgradi. Ova škola radi u čak devet odvojenih objekata u Padinskoj Skeli i okolnim naseljima

Zato smo u martu ove godine imali situaciju da u izdvojenim odeljenjima učionice čiste i učiteljice, jer broj tetkica u OŠ „Olga Petrov“ koji je odobrilo Ministarstvo prosvete, jednostavno nije bio dovoljan da se redovno održavaju svi objekti.

Tokom 2016. godine i izdvojeno odeljenje ove škole u naselju Kovilovo bilo je ruinirano i zapušteno. Uslovi za đake bili su neadekvatni i nehigijenski, ali tada je pokrenuta zajednička akcija kojom su prikupljena sredstva za adaptaciju školske zgrade.

Tokom pomenute akcije deo sredstava za obnovu školskog objekta u Kovilovu obezbeđen je zalaganjem naše sugrađanke Ivane Stiković, ispred kompanije Henkel i odobrenog MIT projekta, a u saradnji sa kompanijom Domus Gradnja koja je sprovela celokupan projekat.

Gradska opština Palilula i Sektor za obrazovanje su se tada priključili ovoj incijativi i zahvaljujući dodatno obezbeđenim sredstvima omogućili da se završe i unutrašnji radovi na objektu u Kovilovu.

I ovoga puta pozivamo kompanije i privrednike, kao i opštinske i gradske čelnike, da se kroz saranju i zajedničke napore, deci iz naselja Vrbovski obezbede bolji uslovi za školovanje, jer objekat u kome sada borave nije ni malo prijatan prizor.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Stubićima protiv polukružnog okretanja na Zrenjaninskom putu

Mališani sa Palilule juče dobili novogodišnje paketiće