Objekat OŠ "Olga Petrov" u Vrbovskom vapi za adaptacijom - www.lobi-info.rs

Objekat OŠ „Olga Petrov“ u Vrbovskom vapi za adaptacijom

2 minuta za čitanje

Protekle godine opština Palilula koliko toliko je ulagala u adaptaciju predškolskih i školskih ustanova, ali neki od ovih objekata stalno promiču očima javnosti.

Jedna od školskih ustanova na levoj obali, koja je u katastrofalnom stanju je i škola u naselju Vrbovski.

Naime, uslovi u kojima uče osnovci u Vrboskom, daleko su od normalnih. Ova škola nema salu za fizičko, a u školi se još uvek greju na drva.

Inače osnovna škola u Vrbovskom je u okviru osnovne škole „Olga Petrov“ i radi kao neka vrsta izdvojenog objekta. Osim u Vrbovskom, izdvojena odeljenja škole „Olga Petrov“ nalaze se i u naseljima Dunavac, Besni Fok, Tovilište, Jabučki Rit, Glogonjski Rit i Kovilovo.

Samim tim, zbog velikog broja objekata, ovakvu školu je mnogo teže održavati nego recimo školu koja posluje samo u jednoj zgradi. Ova škola radi u čak devet odvojenih objekata u Padinskoj Skeli i okolnim naseljima

Zato smo u martu ove godine imali situaciju da u izdvojenim odeljenjima učionice čiste i učiteljice, jer broj tetkica u OŠ „Olga Petrov“ koji je odobrilo Ministarstvo prosvete, jednostavno nije bio dovoljan da se redovno održavaju svi objekti.

Tokom 2016. godine i izdvojeno odeljenje ove škole u naselju Kovilovo bilo je ruinirano i zapušteno. Uslovi za đake bili su neadekvatni i nehigijenski, ali tada je pokrenuta zajednička akcija kojom su prikupljena sredstva za adaptaciju školske zgrade.

Tokom pomenute akcije deo sredstava za obnovu školskog objekta u Kovilovu obezbeđen je zalaganjem naše sugrađanke Ivane Stiković, ispred kompanije Henkel i odobrenog MIT projekta, a u saradnji sa kompanijom Domus Gradnja koja je sprovela celokupan projekat.

Gradska opština Palilula i Sektor za obrazovanje su se tada priključili ovoj incijativi i zahvaljujući dodatno obezbeđenim sredstvima omogućili da se završe i unutrašnji radovi na objektu u Kovilovu.

I ovoga puta pozivamo kompanije i privrednike, kao i opštinske i gradske čelnike, da se kroz saranju i zajedničke napore, deci iz naselja Vrbovski obezbede bolji uslovi za školovanje, jer objekat u kome sada borave nije ni malo prijatan prizor.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Stubićima protiv polukružnog okretanja na Zrenjaninskom putu

Sledaća priča

Mališani sa Palilule juče dobili novogodišnje paketiće

Poslednje od Vesti