in

Šta gradski budžet za sledeću godinu donosi levoj obali

Kako smo već pisali, sugrađani su prethodnih nedelja imali priliku da se upoznaju sa Nacrtom budžeta grada za sledeću godinu, ali i da daju svoje predloge vezano za ulaganje novca iz Budžeta grada.

Budžet Beograda za 2020. godinu biće najveći u istoriji i iznosi, zajedno sa budžetima gradskih opština, 143 milijarde dinara ili 1,2 milijarde evra.

Od 24. oktobra do 10. novembra Nacrt budžeta se nalazio na sajtu Skupštine grada, pa su građani davali svoje predloge i sugestije.

Stiglo je više hiljada predloga, od kojih je nekoliko stotina ili uvršteno u budžet ili se već nalazilo u planovima naših javnih preduzeća – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je dodao, budžet će biti usvojen na sednici Skupštine grada do 30. novembra, a mi vam predstavljamo predloge koje su sugrađani slali tokom proteklog perioda.

Najviše predloga i sugestija bilo je oko unapređenja komunalne infrastrukture, čak 32,8 odsto.

Budžetom za sledeću godinu grad je, između ostalog, planirao i gradnju fekalnog kolektora u Krnjača, zatim kanalizacije u naselju Mali Zbeg u Borči, kao i kanalizacije u Bloku Braće Marić u Krnjači.

Što se tiče oblasti socijalne i dečje zaštite, najveći broj predloga i sugestija odnosio se na potrebu da grad pruži veću podršku porodicama sa troje i više dece, što je već i bilo planirano nacrtom Odluke o budžetu za 2020.

Kada su u pitanju škole, kako saznajemo, planirana je obnova fasade u OŠ “Rade Drainac” u Borči, obelodanili su iz Sekretarijata.

Sve pristigle inicijative za nove projekte koji nisu usvojeni u budžet za 2020. godinu, biće razmatrani i u zavisnosti od bilansnih mogućnosti, uvršteni u postupku pripreme budžeta za naredne godine – zaključili su nadležni. 

Svi sugrađani koji su slali svoje predloge će dobiti odgovor od Sekretarijata za finansije o tome da li je njihov predlog uvršten u budžet, da li je bio već predviđen planom nekog javnog preduzeća ili će biti razmotren prilikom izrade budžeta za 2021. godinu.

Osim onoga što je obuhvaćeno predlozima građana, do sada je najavljena i izgradnja novog doma zdravlja u Borči, za koju je rečeno da počinje u decembru. Takođe, još sredinom ove godine obećana je i izgradnja još jednog vrtića u naselju Borča.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u SC „Kovilovo“ na pripremama za Svetsko prvenstvo

I danas prekinuto grejanje zbog povoljnih vremenskih uslova