in

Sugrađani do 10. novembra mogu da daju predloge za raspodelu gradskog budžeta

Budžet grada Beograda za 2020. godinu iznosiće, zajedno s kasama gradskih opština, 143.022.896.488 dinara, odnosno 1.205.926.617 evra, što je najveći budžet u istoriji Grada.

Nacrt ovog dokumenta je utvrđen, a od četvrtka će se nalaziti na sajtu Skupštine grada, kako bi građani mogli da se upoznaju sa time na koji način će se trošiti novac.

Sugrađani iz Beograda će svoje predloge moći  da daju u periodu do 10. novembra, a očekuje se da budžet bude usvojen do 30. novembra.

Građani će svoje predloge za raspodelu budžeta moći da daju putem formulara. Posle usvajanja budžeta, svaka porodica u gradu će dobiti informator kako bi znali kako će se trošiti njihov novac – rekao je zamenik gradonačelnika

Tokom 2020. godine najviše novca biće utrošeno za poboljšanje funkcionisanja javnog prevoza, nabavku novih vozila i ulaganja u putnu infrastrukturu, u iznosu od oko 53,5 milijardi dinara.

U oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja, za subvencije privatnim vrtićima i izgradnju novih objekata – a sve to radi povećanja kapaciteta kako bi se primio što veći brojai dece predškolskog uzrasta – planirana su sredstva u iznosu od oko 18 milijardi dinara. 

Beograd uzima i dva nova kredita. Kredit od 31 milion evra za kupovinu novih zglobnih autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće i drugi od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava.

Predlog Bužeta za 2020. godinu, kao i Obrazac za predloge možete preuzeti na web stranici grada Beograda OVDE.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Humanitarno fudbalsko druženje za pomoć Bogdanu i Pavlu iz Glogonjskog Rita

Autobusko stajalište „Mali Zbeg“ uveče kao zona sumraka (VIDEO)