Humanitarno fudbalsko druženje za pomoć Bogdanu i Pavlu iz Glogonjskog Rita - www.lobi-info.rs

Humanitarno fudbalsko druženje za pomoć Bogdanu i Pavlu iz Glogonjskog Rita

3 minuta za čitanje

U naselju Glogonjski Rit žive Bogdan i Pavle Marjanović, veseli dečaci od 12 i 4 godine, koje vole društvo, ali su nepokretni, jer boluju od retke i teške nasledne bolesti – Lesch Nyhan sindroma. 

Lesch-Nyhan sindrom je teška, retka, nasledna bolest, koja nastaje mutacijom HPRT gena. Oboleli nemaju kontrolu nad mišićima, a ipak puno nevoljnih pokreta, ne mogu da drže svoje telo, veoma često kamenje u bubrezima.

Starijem Bogdanu prva dijagnoza je bila cerebralna paraliza, a tek sa 6 godina zbog petodnevnog mokrenja krvi i jako slabog rada bubrega mu je dijagnostikovan Lesch Nyhan sindrom.

Od tada redovno pije terapiju za bubrege i snižavanje mokraćne kiseline. Sada ima hronično oboljenje bubrega i njihovu smanjenu funkciju.

Najmlađi od tri brata, Pavle ima istu dijagnozu kao Bogdan. Od svog četvrtog meseca prima istu terapiju kao i njegov brat, ali pregledom je utvrđeno da i njemu bubrezi obolevaju.

Hrabrim dečacima su neophodni odlasci na hipoterapije, terapije, kod defektologa kao i logopeda, kupovinu medikamenata.

Sugrađani sa leve obale odlučili su da organizuju humanitarno sportsko fudbalsko druženje, kako bi pomogli porodici Marjanović u svemu što je potrebno za Bogdana i Pavla.

Ovo humanitarno sportsko druženje će se održati u subotu 09. novembra od 14.00 časova, na fudbalskom terenu FK Crvenka.

Kako kaže inicijator i organizator ove akcije, naš sugrađanin Bojan Mijatović, podršku u organizaciji pružio je i RTS čija će ekipa odigrati glavnu humanitarnu utakmicu sa veteranima FK Crvenka.

Osim glavne humanitarne utakmice, u planu je da se odigra i utakmica juniorskih ekipa, dok će sve druge prijavljene ekipe imati priliku da se pojave na terenu i pomognu u sakupljanju sredstava za Bogdana i Pavla.

Svi sugrađani i ekipe, koji su zainteresovani da pomognu ovu humanu akciju, mogu se javiti organizatoru na broj telefona 064/0809-889.

Napominjemo da Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Bogdana i Pavla.

  • Slanjem SMS poruke: Upišimo 373 i pošaljimo SMS na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human373 i pošaljimo SMS na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-483428-39
  • Uplatom na devizni račun: 00-540-0002294.5
    IBAN: RS35160005400002294535
    SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ostavite odgovor

Prethodna priča

JKP "Gradska čistoća" poziva mališane na Dan otvorenih vrata

Sledaća priča

Sugrađani do 10. novembra mogu da daju predloge za raspodelu gradskog budžeta

Poslednje od Vesti