in

Nova saobraćajnica u Krnjači za razvoj privredne zone

U Krnjači je počela izgradnja nove pristupne saobraćajnice koja će povezati Pančevački put sa Dunavskim nasipom i omogućiti razvoj privrede naše opštine ali i grada.

Investitor radova je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a završetak se očekuje krajem septembra ove godine.

– Ovo je prva saobraćajnica u mreži kojom će se povezati buduća slobodna zona „Reva” na površini od 57 hektara i u nastavku privredna zona od oko dve stotine hektara – istakao je glavni urbanista Milutin Folić prilikom današnje posete gradilištu.

Nova saobraćajnica će biti duga oko 1,1 kilometar, imaće dve saobraćajne trake, trotoare sa obe strane i javnu rasvetu. Projektom je predviđeno i postavljanje kompletne vodovodne i kanalizacione infrastrukture ispod iste.

– Pomoću saobraćajnice povezaće se crpna stanica „Krnjača 1” i buduće postrojenje za preradu otpadnih voda po završetku crpne stanice „Krnjača 2”. Ovo je važno i za građane ovog dela Palilule jer će to sve omogućiti i njima da se povežu na kanalizacioni sistem – precizirao je Folić.

krnjaca-nasip-2016-01

Pored glavnog urbaniste radove je obišao i predsednik opštine Aleksandar Jovičić koji je istakao da je projekat veoma značajan za Palilulu jer će omogućiti privlačenje investicija i zapošljavanje ljudi. S druge strane, počinje i da se rešava problem nedostajuće kanalizacije u ovom delu Beograda, tako da se jednim projektom „ubiraju plodovi na dva polja”.

– Investicija je vredna više od milion evra i njen značaj je u tome što će omogućiti da se ponudi sadržaj investitorima, ali i obezbedi lakši život na teritoriji Palilule. Važno je raditi na ovakav način jer se ranije dešavalo da se prvo izgrade naselja, a onda nemate mogućnost da uradite infrastrukturu iz raznih, pravno-formalnih i birokratskih razloga – naveo je Jovičić.

Sredinom oktobra prošle godine Skupština grada ustanovila je slobodnu zonu „Reva” i više o tome možete pročitati u članku „Leva obala dobija privrednu zonu„.

Ukoliko vas zanima kada će Krnjača, Kotež, Pretok, Mali Zbeg, Popova bara i druga naselja dobiti kanalizaciju pročitajte „Plan razvoja vodovodnog i kanalizacionog sistema na levoj obali„.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Beograd put danas sinhronizovao semafore na Zrenjaninskom putu

Zrenjanincem za 8 minuta od Pančevca do Borče (VIDEO)