in

Nova okretnica za liniju 43

Od prvog septembra planirana je izmena linije 43 kojoj je trasa produžena i završavaće svoju vožnju kod Ušća, odmah pored Brankovog mosta. Okretnica na Ušću je manja i obezbeđuje dobru vezu sa linijama 15 i 84, ali i sa tržnim centrom i parkom. Produženjem linije Kotež će dobiti i direktnu vezu sa Novim Beogradom.

Za to vreme, okretnica na Trgu republike biće znatno rasterećenija. Na njoj će se i dalje okretati autobusi sa linija 27, 32E i 96, sve dok prema planu Direkcije za javni prevoz, ne budu preusmerene na budući terminus u Dunavskoj ulici. Direkcija za građevinsko zemljište je ovaj delikatan posao dodelila “Beogradputu” koji trenutno radi na projektu, a zbog kontaktne mreže i prostora, njegova izgradnja je složenija od novobeogradskih okretnica koje su završene za nepuna dva meseca.

Iako je do sada bilo nekoliko predloga o izmenama linija 43 i 96, o kojima smo pisali u prethodnom periodu: „IZMENE: 96-ica na Novi Beograd, a 43-ka do Dunavske“ i „Linija 43 će saobraćati od Koteža do Ušća„, nadamo se da će ova izmena biti i konačna.

Mi ćemo svakako pratiti sa dešavanja i blagovremeno vas izveštavati o svim izmenama na linijama koje saobraćaju na levoj obali.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

8 Comments

  1. Meni se ovo ne dopada. volela sam da udjem u praznu 43 -ojku na Trgu, jer ionako u nju ulaze i oni koji ide do metroa samo, pa su mogli i 95 ili 96 da koriste. Izlazim na poslednjoj stanici 43 – ojke. Sada nikad necu naci slobodno mesto. A za Novi Bgd me ne zanima, pa moglo se 95 – icom do tamo. Potrebna je expres linija Kotez – Centar grada.

  2. Pothitno 43 linija do centra.Ovo je ludilo.Tek sada je haos.Nemoze da se udje u autobus.Pa ljudi vidite li vi uopste koliko je guzva i koliko lose funkcionise prevoz 43.Molimo vas da uzmete u obzir.Treba uvesti bar 43e koji ide do Dunavske.Ovo je haos.Pozdrav!

Od danas radi očni lekar u Krnjači

Izmenjena trasa linija 85 i 96