in

Od danas radi očni lekar u Krnjači

Građanima leve obale Dunava u Beogradu će od danas konačno dobiti službu oftalmologije kao deo programa DZ Palilula.

Od ponedeljka 22. avgusta u Zdravstvenoj stanici Krnjača, prvi put u ovom delu Palilule, će početi da rade specijalisti oftalmologije, koji će primati pacijente u dve smene.

Prema rečima dr Aleksandra Stojanovića, direktora Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ na Paliluli, pacijenti iz ovih naselja više neće morati da odlaze na pregled u Knez Danilovu, a znatno će biti smanjeno i vreme čekanja na prijem kod specijaliste, za šta je trebalo oko dva meseca.

Kako je najavio po stupanju na novu dužnost u junu mesecu, uvedene su još neke novine i poboljšan način rada.

– Ultrazvučni pregledi abdomena, srca i štitaste žlezde počeli smo da radimo subotom i nedeljom u objektu u Knez Danilovoj, kada rade dežurne ekipe koje su dosada bile neiskorišćene – ističe dr Stojanović.

– Zbog toga je došlo i do značajnog smanjenja lista čekanja pa se, umesto dva meseca, sada čeka 15 dana. Ambulanta u Kotežu počela je da radi i subotom, tako da žitelji ovog naselja više ne moraju da idu u Borču ili Krnjaču ako im zatreba lekarska pomoć vikendom. Posle četiri godine popravljen je video kolposkop u Borči, tako da služba ginekologije može da radi u dve smene.

Doktor Stojanović je ranije najavio da bi sledeće godine trebalo da počne izgradnja doma zdravlja u Borči, kao i ambulante u Višnjičkoj banji, sređivanje zdravstvene stanice u Kotežu, smanjivanje lista čekanja… Više o tome možete pročitati OVDE.

Više od 250.000 zadrvstvenih kartona u digitalnom zapisu

Dom zdravlja „Dr Milutin Ivković“ jedan je od najvećih u Srbiji, obezbeđuje zdravstvenu zaštitu za građane Palilule, koja se prostire na 447 kilometara kvadratnih, ali i za stanovnike drugih delova grada.

oftamolog-krnjaca-2016-kartoni

U sklopu ove ustanove nalazi se 25 zdravstvenih stanica sa oko 800 zaposlenih, dok se u kartoteci nalazi više od 250.000 kartona pacijenata.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. ovo je strasno..vi ljude iz centra grada terate da idu po selima na pregled…pritom ih varate da rade neke stvari privatno da bi im oteli novac… moju majku koja zivi u zdravka celara terate da ide kod oftomologa u krnjacu…sramota…pritom jos i preporucujete da dodju kod vas u privatnu kliniku

Jutros izbio požar u Borči

Nova okretnica za liniju 43