Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Neverovatna lekcija za sve nas danas dolazi iz Padinske skele - 2015

Neverovatna lekcija iz Padinske Skele za sve nas

u Dešavanja od

Prenosimo vam status i sliku našeg dragog Filipa Vukše koji se godinama unazad bori sa vetrenjačama zbog javnog gradskog prevoza.

Novi žitelji Padinske Skele , porodica iz Rusije, nisu hteli da prihvate opšte stanje raspada i prljavštine. Jedna majka sa detetom danas je uzela džak i rukavice i počela da čisti veliku površinu oko autobuskog stajališta, koja se nije ni videla od nagomilanog smeća koje nije uklanjano godinama.

Na moje oduševljenje kada sam shvatio da to njih dvoje rade samoinicijativno, dobio sam odgovor koji i sam često zadržavam u sebi – Lepo je to oduševljenje i zahvaljivanje ali realna podrška podrazumeva dela a ne reči.

Da li smo do te mere zapali u žabokrečinu i kada smo postali toliko sebični i samoživi da neko mora da dođe iz daleka i podseti nas da sami moramo da brinemo o sebi? Da li mi stvarno ne vidimo nikakvu potrebu da nam samima bude bolje?

Ovim fenomenalnim ljudima svaka čast na održanoj lekciji i trudu, Gradskoj čistoći srećno pražnjenje kontejnera koje smo napunuili do vrha a mi – pamet u glavu!

Izvor: Facebook profil Filip Vukša

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh