in

Nebulozno ograničenje na obilaznici počinje da puni kasu

Ograničenje na obilaznici, radar, LOBI

U Srbiji ima mnogo nelogičnosti, svakog dana i na svakom koraku. Na to smo manje-više navikli, oguglali, kako god, ali ne smemo više oguglavati i kulirati! Nećemo se pomiriti sa odlukom koja je van zdravog razuma i bez ikakvog objašnjenja.

Naime, pre skoro dve godine otvoren je Pupinov most i deo obilaznice a nedugo zatim i obilaznica u celosti. Ograničenje brzine od prvog dana pa do dana današnjeg iznosi 50km/h. O tome su pisali pored nas i mnogi drugi mediji. Objašnjenja zvaničnog nema (ne prihvatamo tezu da je „razdelno ostrvo preusko“ pa je to razlog, zato što postoje mnogi drugi putevi bez razdelnog ostrva gde je ograničenje veće) a stav stručnjaka je da ograničenje može da bude i duplo veće.

Juče ujutru svi oni koji su krenuli na posao ili povodom nekih drugih obaveza prema Zemunu preko obilaznice i Pupinovog mosta posle 8 časova bili su prestravljeni. Saobraćajna policija se pozicionirala na silasku sa petlje sa Zrenjaninskim putem, na mestu gde ih iz daleka ne možete videti ili ako se uključujete sa Zrenjaninskog puta. Zapravo su pronašli idealnu poziciju da kažnjavaju vozače za prekoračenje ovog nebuloznog ograničenja.

Najbrži i najbolji autoput koji postoji danas u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prilikom otvaranja dela obilznice je izjavio: „Ovo je najbrži i najbolji autoput koji postoji danas u Srbiji.“. Ako je istina to što premijer kaže zašto je onda ograničenje 50km/h?! I zašto koriste tu situaciju da pune budžet i kažnjavaju vozače nepravedno?! Zašto u Srbiji sve mora da bude naopako?

Obilaznica, Zrenjaninski put-Ovča, LOBI, izvor: beobuild.rs

Svedoci smo svakodnevnih bahatih parkiranja po centru grada, prolazaka kroz crveno svetlo na Zrenjaninskom putu i održavanju uličnih trka i to nikome ne smeta. A onda se sete da stave radar ujutru na obilaznici i na taj način unište dan od samog početka svima.

Sa druge strane neverovatne gužve na prilasku Pančevačkom mostu i celom Zrenjaninskom putu zbog zatvaranja prilaska Pančevačkom mostu sa Pančevačkog puta, kao i katastrofalno odvijanje saobraćaja oko pijace u Borči, ali to takođe nije bitno, bitno je da se postavi radar na obilaznici!

Da rezimiramo, zalažemo se za povećavanje bezbednosti u saobraćaju, podržavamo sve akcije policije u suzbijanju bahate vožnje i obavljanju svakodnevnih kontroli. Ali ovo što se dešava na obilaznici nije to. Ovo je korišćenje jedne velike nelogičnosti i to po leđima naroda. To jednostavno nije u redu i mora se regulisati što pre.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

  1. To nije nelogicnos ili nebuloza to je dzukelska podvala vlasti prema svom narodu . Pa u cvilizovanim zemljama u naselju je ogranicenje 70 ako je ulica siroka . A skotovi neprimecuju da kod Batajnice na izlazu prema N. Sadu je postavljen znak 120 a nigde ograde , ito nije prvi put . Kod Subotice je to bio slucaj vise od godinu dana i nko nije odgovarao , pa ko prezivi pricace ! Kod B. Topole vise od tri godine nema zice posle OMV pumpe prema N. Sadu na jednom mestu izmedju tri metalna stuba . Ja sam licno video srndaca u klopci izmedju zice i auto puta na travnjaku . A takvih probijenih mesta do Nisa ima sijaset tvrdim video sam . I to niko ne sankcionise . I da ne nabrajam vise .Jadno i bedno .Ali nemas kome da se zalis sve stoka pa bolje nismo ni zasluzili !

USPORITE! Radar na obilaznici kod Zrenjaninske petlje

Humanitarni turnir u malom fudbalu u Krnjači