in

Nastavnika fizičkog zbog droge ubili šefovi lokalne bande u Padinskoj skeli

Nastavnik fizičkog i karate trener Srećko Ćirić (49) ubijen je hicem u potiljak, a njegovo telo je juče pronađeno u Ulici Rahele Ferari u beogradskom naselju Padinska Skela. Policija sumnja da je ubijen zbog sukoba oko trgovine narkotika i da se iza zločina kriju šefovi lokalnih narko-bandi.

Ćirić je sa prostrelnom ranom na glavi pronađen u žbunju nedaleko od svoje porodične kuće. Zasada se pretpostavlja da se ubistvo dogodilo nekoliko dana ranije.

Niko od stanara okolnih kuća nije čuo pucanj niti je video nešto neobično. U blizini tela pronađeni su bejzbol palica, nekoliko ženskih najlonskih čarapa i određena količina marihuane za koju se ne zna da li je Ćirićeva ili je možda podmetnuta. Pretpostavlja se da je profesor došao u šumu da se sa nekim nađe i obračuna, ali će tačno vreme smrti biti ustanovljeno nakon obdukcije.

Prema nezvaničnim podacima, Ćirić je odranije poznat policiji kao član borčanskog narko-klana. Policija je prošle godine privodila Ćirića, ali nikada nije dokazano da se bavio preprodajom, zbog čega je mogao neometano da radi u školi.

Hapšen u novembru 2009.

Srećko Ćirić uhapšen je u novembru 2009. kao član borčanske kriminalne grupe, na čijem čelu je bio Dragan Živković-Žile, sa još dvanaestoricom osumnjičenih za krađe, iznude, zelenašenje, prodaju droge i oružja. Ova grupa je „držala“ teritoriju oko Pančevačkog mosta, a neposredno pre hapšenja podelila se sa drugom grupom koja je delovala u Pančevu i Subotici.

Predavao je fizičko u Osnovnoj školi “Olga Petrov” u Padinskoj Skeli, a bio je i trener karate kluba PKB. Meštani kažu da je bio omiljen među decom, a poznat je i kao aktivista brojnih školskih projekata, među kojima su i “Škola bez nasilja i droge”.

– Pre više od godinu dana dogodila se pucnjava ispred njegove kuće, a potom smo čuli da je hapšen zbog preprodaje marihuane. Nisam verovao u to jer je izgledao kao porodičan čovek i ugledan nastavnik koga vole deca. Posle svega, danas ne znam šta da mislim o Ćiriću – rekao je jedan od njegovih komšija.

U naselju Padinska Skela spekuliše se i da Ćirić ima status svedoka u sudskom postupku koji je nedavno pokrenut protiv klana iz Borče. Zato istražni organi i veruju da se eventualno svedočenje o “borčancima” i krije kao mogući motiv ovog ubistva. Ćirićeva supruga i ćerka juče su bile na mestu zločina, ali nisu želele da razgovaraju sa novinarima.

Izvor: Blic.rs

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Haos, čak tri sudara i šestoro povređenih na Pančevačkom mostu

    Devojčicu udario auto u Borči