in

Naše LOBIranje za uklanjanje ambrozije delom urodilo plodom, idemo dalje

Ambrozija nije uklonjena kod pijace

Pre više od dve nedelje lobirali smo da se ukloni ambrozija i ostali korov iz centralnog dela Borče. Nakon toga jedan deo je uklonjen, većina nije, a mi idemo dalje sve dok problem ne bude rešen.

Prilikom lobiranja za uklanjanje ambrozije i korova u Borči poslali smo dopis Gradskom zelenilu u kome smo im priložili slike spornih lokacija.

Kada smo pokrenuli inicijativu, akcentovali smo četiri lokacije: kod stare pošte u ulici Valjevskog odreda, parcelu iza „Maksi diskonta“ i stare pijace, kod vrtića „Dunavska bajka“ i u ulici Bratstva i jedinstva od Zrenjaninskog puta ka Centru 5.

Kod pošte je problem za sada rešen. Ambrozija i trava su pokošene i sve izgleda onako kako treba. Sve pohvale za rešen problem na ovoj lokaciji.

Što se tiče parcele kod „Maksija“, problem je i dalje tu.

Treća lokacija, kod vrtića „Dunavska bajka“, takođe nije rešena. Ista je situacija kao na lokaciji kod „Maksija“. Još veći problem je upravo to što se pored ove lokacije nalazi vrtić kao i divlja deponija o kojoj smo pisali i koja takođe nije rešena još uvek.

Četvrta lokacija takođe nije rešena.

Od Gradskog zelenila nismo dobili odgovor na naš dopis, tako da nemamo informaciju zbog čega ostale lokacije nisu sređene. Probaćemo ponovo da ih kontaktiramo. Ako bude bezuspešno obratićemo se komunalnoj policiji za savet ko je nadležan za pomenute parcele.

 

Nije u redu da pojedinci ugrožavaju okolinu većini. To što je neka površina privatno vlasništvo ne znači da može tek tako da se zapostavi i napravi izvor alergena i zaraze. Mi ćemo se potruditi da izguramo ovaj problem do kraja i da bude rešen u korist svih naših sugrađana.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    BSK Borča

    Uspešan start borbe za povratak u Superligu BSK Borče

    Isključenje struje u pojedinim delovima Borče-2014

    Isključenje struje u pojedinim delovima Borče