in

SRAMOTA: Opet deponija ispred vrtića „Dunavska bajka“ (FOTO)

deponija pored vrtića u Borči

U februaru ove godine uz prisustvo članova gradske uprave uklonjena je divlja deponija u Borči preko puta vrtića „Dunavska bajka“. Samo nekoliko meseci kasnije ponovo se javlja opasnost da deponija na ovoj lokaciji ugrozi opštu higijenu u ovom delu Borče.

Prizor koji smo zatekli pri poseti ove lokacije samo pet meseci nakon uklanjanja cele deponije je zapanjujuć. Pri samom prilasku primetan je veoma neprijatan miris koji se širi u zavisnosti od pravca duvanja vetra. Letnje temperature još više doprinose širenju neprijatnih mirisa i raspadanju đubreta koje se tu nalazi.

Drastične kazne za počinioce i video nadzor jedino rešenje

Apelujemo na nesavesne sugrađane da prestanu sa gomilanjem smeća na ovoj i bilo kojoj drugoj lokaciji koja nije za to predviđena, a na nadležne da reaguju munjevitom brzinom kako bi sprečili ponovno formiranje velike divlje deponije u Borči.

Naime, za one koji čine ovakva dela potrebno je drastično povećati kazne i u ceo proces da se ozbiljnije uključi Komunalna policija i druge službe kako bi se počinioci priveli pravdi.

Prilikom čišćenja u februaru najavljeno je postavljanje video nadzora kako bi počinioci bili uhvaćeni na delu ali to još uvek nije učinjeno. Pozivamo gradske vlasti da reaguju što je pre moguće.

Naši najmlađi svaki dan borave na 20 metara od deponije!

vrtić pored deponije Borča

S obzirom da se preko puta ove deponije nalazi vrtić u kome svakodnevno borave naši najmlađi sugrađani, samim tim ovaj problem postaje još ozbiljniji. Da li će se neko setiti da počne da kažnjava kada se javi nekakva zaraza ili se desi neka druga nezgoda kao što obično i biva ili će se preventivno reagovati?

 

Kada su bili pozvani od strane gradske uprave svi su pisali, sada ih mi pozivamo da pišu

Čišćenje ove divlje deponije dobilo je veliku pažnju medija, bilo propraćeno od mnogih portala i televizija. Pošto problem nije u potpunosti rešen i preti da naraste u mnogo veće okvire pozivamo medije da se ponovo pozabave ovim problemom kako bi zajedničkim snagama ovaj problem iskorenili do kraja za dobrobit svih građana ovog dela Borče i mališana koji svaki dan borave u vrtiću „Dunavska bajka“ koji se nalazi preko puta.

 

Još jedna u nizu loših stvari koje se dešavaju na našoj Levoj obali Dunava zbog koje su krivi pojedinci a ispašta većina. Apelujemo na počinioce ovakvih dela da prestanu da ugrožavaju okolinu svojim sugrađanima a ostalima koji primete odlaganje smeća na ovoj ili nekoj drugoj lokaciji da prijave nadležnim komunalnim službama kako bi se suzbilo nekontrolisano gomilanje smeća u našoj okolini.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

sudar u Krnjači

Sudar u Krnjači usporio saobraćaj

Džeparoša sve više a zakon im ništa ne može - 2014

Džeparoša sve više a zakon im ništa ne može