in

Naš mladi komšija Aleksa sa samo 15 godina pokazao je šta znači biti heroj

Petnaestogodišnji Aleksa Goronjić iz Padinske Skele, ovog leta se našao u situaciji u kojoj je pokazao da je već sada veliki čovek i heroj.

Pošto je na raspustu, Aleksa je otišao u Arilje kod rodbine. Posledneg dana, pred sam povratak, sa decom i rođakom Rajkom otišao je na kupalište Uski vir na reci Rzav.

U jednom momentu, Aleksa je shvatio da dečko, koga je i prethodnih dana viđao na kupalištu, zapravo nepomično pluta u vodi! Bez sekunde razmišljanja skočio je da mu pomogne.

Kako se sve odigralo porodica je podelila na društvenim mrežama, a mi sa vama delimo tu objavu:

Iako još uvek sabira sve utiske i događaje od tog dana, Aleksa je opisao kako je sve to izgledalo.

Dolazimo do tela, okrećemo ga i vučemo na obalu! Ne mozemo na urbani deo, odakle smo došli već na drugu stranu, obraslu šibljem, jer je bliže… Razmišljam i o tome da Rajko ima problem sa srcem i da ne sme mnogo da vuče, zato dajem sve od sebe! Dovlačimo ga do obale, noge mu ostaju delom u vodi, ne možemo više da ga vučemo, težak je… Rajko viče prema ženama koje su na drugoj strani da zovu Hitnu pomoć, a one decu pod ruku i odoše!

Rajko mu traži puls. Kaže „ništa, pritiskaj mu grudi!“ On mi pokazuje kako da stavim ruke i da pritiskam. Uplašio sam se, vičem „slomiću mu grudnu kost“. Na to mi Rajko kaže „pusti sad kost, zarasće, samo da prodiše“ ! U momentu mi kroz glavu prolazi ceo čas Prve pomoći, realizovan odavno… Razmišljam, kako sad „usta na usta“ kad je korona… i srećom, on počinje da krklja…

Kako ovaj hrabri dečak kaže, te slike neće zaboraviti dok je živ, a kada su davljeniku najzad napipali puls, stigli su i Hitna pomoć i Policija.

I Aleksa, ali i njegov rođak Rajko, inače srčani bolesnik, posle ovog događaja ostali su izranjavani od šiblja, jer je to bio jedini put do kola Hitne pomoći.

U prethodnim danima, najviše se brinuo za momka koga je izvukao iz vode, jer davljenik je bio u komi. Ipak, kako saznajemo iz kome se probudio i oporavlja se.

A mi koji smo Aleksine komšije sa leve obale, možemo samo da se ponosimo što su nam deca za primer. BRAVO!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Bravo Aleksa,ti si primer ljudske časti i hrabrosti! Budi primer ostaloj deci leve obale a posebno deci Padinske Skele koja odrastaju u getu,žvrljajući zgrade i uništavajući saobraćajne znakove po Zrenjaninskom putu sa simbolima tzv. grobara.

Učestvuj u sadnji milion sadnica jasena, prijavi se za besplatnu sadnicu

U protekla 24 časa 339 osoba pozitivno na COVID 19, preminulo osam osoba