in

Ko je heroj koji je u Borči nesebično spasio život našeg sugrađanina

Već smo pisali o farmaceutu koji je u Borči spasao život našeg sugrađanina. Sada vam otkrivamo i kako je iz njegove perspektive izgledalo to jutro kada je jednom čoveku spasio ono najvrednije – njegov život.

U blizini apoteke u Borči u kojoj je Zulfer Bahtijari (35) zaposlen, čoveku je pozlilo i on je pao na trotoar. Jedan od prolaznika je utrčao u apoteku i kazao Zulferu šta se desilo.

Nismo poznavali tog čoveka niti smo znali zbog čega je pao. Brzo sam izašao i video čoveka koji je pri padu udario glavom o zid, imao je oderotinu na glavi i krv po licu. Kasnije se ispostavilo da je on srčani bolesnik, a oni padnu kao kosom pokošeni – priča Bahtijari.

Sve se odigralo u roku od nekoliko minuta. Mladi farmaceut je brzo prišao čoveku i pokušao da mu pomogne dok se borio za život.

Iako je poznavao tehniku reanimacije, nikada do sada je nije primenio u realnoj situaciji. Strah je ipak pobedila nesebičnost i humanost.

Uzeo sam ga u naručje i pokušavao da mu pomognem, ali je on posle nepunog minuta prestao da diše i izgubio je puls. Tada sam bacio masku i primenio takozvani ABC postupak koji podrazumeva veštačko disanje i masažu srca. Reanimacija je trajala do minut i svi smo se baš uplašili jer nismo znali da li ćemo uspeti da vratimo čoveka u život – kaže Bahtijari.

On dodaje kako nijedne sekunde nije pomislio na korona virus i mogućnost zaraze već da mu je kroz glavu prolazila samo jedna misao – da čoveku spase život kako god ume.

Nakon izvesnog vremena naš sugrađanin je prodisao, a otkucaji srca su mu tada bili toliko snažni da je izgledalo kao da će mu iskočiti iz grudi.

Komunikaciju su uspostavili tek posle 15-20 minuta i tada su svi saznali da je u pitanju srčani bolesnik i da nema nikakvu infekciju.

Sugrađane je izuzetno dirnulo što je hrabri apotekar bacio masku i pružio veštačko disanje nepoznatoj osobi u ovim vremenima kada se svi plaše zaraze od korona virusa.

Mi smo trenirani za takve stvari, moramo da pokažemo ljudskost i nesebičnost. Prošao sam toliki strah, ne znajući da li ću uspeti, ali sada kada se sve završilo i kada smo čoveka vratili njegovoj porodici, presrećan sam – zaključuje ovaj humani čovek.

Kako saznajemo, sugrađanin kome je Zulfer spasio život, sada se oseća dobro, a verujemo da će ovaj događaj biti povod za jedno veliko prijateljstvo.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

palilulac krađa

FK Palilulac na meti lopova

U trgovinske radnje Shorty od sad samo sa maskom