U trgovinske radnje Shorty od sad samo sa maskom - www.lobi-info.rs

U trgovinske radnje Shorty od sad samo sa maskom

2 minuta za čitanje

Kako saznajemo od naših sugrađana, trgovinske radnje Shorty uvele su pravilo da kupci više ne mogu da ulaze u njihove objekte bez zaštitnih maski. Ovo obaveštenje nije obradovalo baš sve sugrađane.

Zbog vaše i naše bezbednosti ulaz u objekat bez zaštitne maske više neće biti moguć – stoji u obaveštenju

Neki od sugrađana bili su neprijatno iznenađeni ovakvim pravilom, pa su se obratili i tržišnoj inspekciji. Ipak ni odgovor inspektora nije ih obradovao.

Obaveštavamo vas da nema osnova za postupanje tržišne inspekcije, s obzirom na to da je privredni subjekt doneo interno pravilo postupanja, proizašlo iz proglašenja vanrednog stanja u RS, a u cilju bezbednosti po zdravlje potrošača – navode u inspekciji.

Ovakvo objašnjenje tržišne inspekcije je realno, jer ovaj trgovinski lanac ovakvom odlukom štiti i zaposlene i svoje potrešače, što je i obaveza trgovinskog lanca.

Sa druge strane, postoje sugrađani koji se još uvek nisu snabdeli zaštitnim maskama, pa je za njih ovakva odluka izuzetno nepovoljna.

Danima ne mogu da nađem da kupim masku u apotekama u Borči i suludo je što su uveli ovako nešto. Razumem da je potrebno da se svi štitimo, ali šta da radim kad ne mogu da nađem masku. Nadležni kažu da je dovoljan i šal, marama – rekao nam je sugrađanin

Kako ovaj sugrađanin dodaje, sledeća najbliža trgovinska radnja mu je kilometrima daleko, pa mu to izuizetno otežava snabdevanje.

Idealno rešenje u ovoj situaciji bi bilo da je trgovinski lanac obezbedio i određeni broj maski koje bi u ovakvim slučajevima bile dostupne sugrađanima.

Ipak, pravilo koje je uvedeno u radnjama Shorty, svakako je opravdano jer je doneseno u cilju zaštite svih onih koji se u ovim radnjama snabdevaju, ali i onih koji u njima rade.

Leave a Reply

Prethodna priča

Ko je heroj koji je u Borči nesebično spasio život našeg sugrađanina

Sledaća priča

Najveće bioskopske hitove od danas možete gledati udobno kod kuće

Poslednje od Vesti