in

Naplate čišćenje septičke jame pa cisternu isprazne u obližnji kanal!

 Od sugrađana smo danas dobili fotografiju koja nas je krajnje razočarala, jer pokazuje koliko su još uvek mali preduzetnici nemarni prema svima nama koji živimo na levoj obali.

Domaćin, naplati ispumpavanje septičke jame, ode 500 metara dalje i u naselju ispusti fekalije u kanal koji je proletos očišćen. Toliko o kulturi i očuvanju prirode … glasio je komentar uz fotografiju

I zaista, na fotografiji, iako je lošijeg kvaliteta, vidi se cisterna za čišćenje septičkih jama kako ispušta sadržaj u kanal!

Za one koji ne znaju, usluga pražnjenja septičke jame se naplaćuje i do 3000 diara po cisterni, a vlasnici cistrni su dužni da ovaj sadržaj prazne na mestima koja su za to predviđena.

Ipak, mnogi od vlasnika cisterni, kako bi uštedeli i uvećali svoju zaradu, cisterne prazne u kanale na levoj obali. 

Nažalost, nadležni najčešće ovakve počinioce ne mogu da uhvate na delu, a sugrađani su često u strahu da ovakve situacije prijave.

Eko patrola udruženja Eko Pančevački rit je u više navrata podnosila prijave protiv ovakvih bahatih privatnika i to na osnovu fotografija koje su snimili njihovi aktivisti, ali i sugrađani.

Kako su tada naveli, sugrađani fotografije mogu proslediti udruženju i ostati potpuno anonimni, a udruženje će na osnovu dostavljenog materijala podnositi prijave.

Ipak da bi fotografije bile validne, potrebno je da se na njima jasno vidi registarska oznaka koja se nalazi na cisterni i ili kamionu.

Na ovaj način, podnošene su prijave i protiv onih koji su kamionima istovarali otpad na divlje deponije po levoj obali.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od 01. januara dugovanja za komunalije u rukama izvršitelja

    „Zelenilo“ i ove godine apeluje da se kupuju jelke sa busenom