in

Na obilaznici Pupinovog mosta konačno promenjeno ograničenje brzine

Pupinov most otvoren je za saobraćaj 2014. godine, a u poslednjih pet godina među problemima na koje su se sugrađani žalili, bilo je i propisano ograničenje brzine na 50 kilometara na časi.

Posle pet godina borbe, znakovi su na dve trećine puta, od Zemuna do Ovče promenjeni, i sada pokazuju dozvoljenu brzinu 80. 

Na ovo ograničenje osim sugrađana, skretali su pažnju i stručnjaci, kao što je profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima van naselja ograničenje je 80 kilometara na sat, ukoliko znakom nije drugačije propisano. Kada je „Pupinov most“ otvoren, videli smo ograničenje 50 i ja sam prvi upitao: „kome je to palo na pamet?“ – kaže profesor Vujanić.

Nije ostao bez odgovora, ali je i sam odgovor bio dosta diskutabilan, pa je profesor sve vreme insistirao na tome da se ograničenje promeni.

U odgovoru na ovo pitanje, od gospodina Milutina Ignjatovića, direktora CIP-a, koji je projektovao most, navodi se da „po pravilniku o građenju puteva, na putevima između čijih traka nema razdelno ostrvo širine tri metra, brzina ne sme biti više od 50 km na čas.

Ipak, glas stručnjaka, ali i apela nezadovoljnih sugrađana, došao je do nadležnih. Pre manje od mesec dana, započeto je postavljanje novih znakova sa ograničenjem od 80 kilometara na čas.

Znakovi su postavnjeni na delovima gde je razdelna ograda već postavljena. U delu od Ovče do Pančevačkog puta još se postavlja zaštitna ograda po sredini kolovoza, pa kada se to završi i ispune svi uslovi, i tu će se promeniti ograničenje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Dobra vest ali nejasna. Da li može od Ovče do Zemuna da se vozi 80 ili se čeka postavljanje znakova/ograde?

    „Posle pet godina borbe, znakovi su na dve trećine puta, od Zemuna do Ovče promenjeni, i sada pokazuju dozvoljenu brzinu 80.
    U delu od Ovče do Pančevačkog puta još se postavlja zaštitna ograda po sredini kolovoza, pa kada se to završi i ispune svi uslovi, i tu će se promeniti ograničenje.“

  2. Ja vozim godinama od mosta do Borče,uvek vozim 80 na sat i za sve ove godine ako sam pretekao 100 automobila,Ali preteklo me je na hiljade.Džaba ste krečil,bahato i brzo će se i dalje voziti…

U GSP stiglo samo 30 novih autobusa, rok ističe danas

Otvorena kuglana Žabac u blizini Pupinovog mosta