in

U GSP stiglo samo 30 novih autobusa, rok ističe danas

Prvih 30 od 174 kupljena autobusa kineske marke „Higer“ stigli su u Beograd, iako su po slovu ugovora sva vozila trebala da budu u srpskoj prestonici početkom oktobra.

Kineska kompanija „Higer“ saopštila je danas da će doći do kašnjenja u isporuci jednog dela ugovorenih gradskih autobusa i zbog toga uputila izvinjenje Beograđanima.

Do kašnjenja je, kako je saopštila kompanija, došlo „jer su zbog primene novih ekoloških standarda u EU, proizvođači motora kasnili sa proizvodnjom EURO 6 step D motora“, odnosno zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište“.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se navodi da je u prvom „lotu“ kompanija na vreme isporučila prvih 30 autobusa.

Iako „Higer“ neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporuceni GSP „Beograd“ najkasnije do 30. novembra.

Tim povodom oglasio se i generalni direktor GSP „Beograd“ Radiša Momčilović i izjavio da će to preduzeće naplatiti penale u iznosu od 1,46 miliona evra kineskoj kompaniji „Higer“ zbog kašnjenja u isporuci jednog broja autobusa.

Momčilović je naveo da je danas istekao rok za isporuku novih 174 autobusa od strane „Higera“.

Isporučen je prvi lot autobusa, a od dobavljača smo obavešteni da će isporuka ostalih autobusa kasniti zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište – naveo je Momčilović u pisanoj izjavi.

On je naveo da će GSP danas naplatiti penale u iznosu od 1,46 miliona evra za ostatak autobusa koji nisu isporučeni u predviđenom roku.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U nedelju besplatna dečija predstava u CK Vlada Divljan

    Na obilaznici Pupinovog mosta konačno promenjeno ograničenje brzine