U GSP stiglo samo 30 novih autobusa, rok ističe danas

u Društvo

Prvih 30 od 174 kupljena autobusa kineske marke “Higer” stigli su u Beograd, iako su po slovu ugovora sva vozila trebala da budu u srpskoj prestonici početkom oktobra.

Kineska kompanija “Higer” saopštila je danas da će doći do kašnjenja u isporuci jednog dela ugovorenih gradskih autobusa i zbog toga uputila izvinjenje Beograđanima.

Do kašnjenja je, kako je saopštila kompanija, došlo “jer su zbog primene novih ekoloških standarda u EU, proizvođači motora kasnili sa proizvodnjom EURO 6 step D motora”, odnosno zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište”.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se navodi da je u prvom “lotu” kompanija na vreme isporučila prvih 30 autobusa.

Iako “Higer” neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporuceni GSP “Beograd” najkasnije do 30. novembra.

Tim povodom oglasio se i generalni direktor GSP “Beograd” Radiša Momčilović i izjavio da će to preduzeće naplatiti penale u iznosu od 1,46 miliona evra kineskoj kompaniji “Higer” zbog kašnjenja u isporuci jednog broja autobusa.

Momčilović je naveo da je danas istekao rok za isporuku novih 174 autobusa od strane “Higera”.

Isporučen je prvi lot autobusa, a od dobavljača smo obavešteni da će isporuka ostalih autobusa kasniti zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište – naveo je Momčilović u pisanoj izjavi.

On je naveo da će GSP danas naplatiti penale u iznosu od 1,46 miliona evra za ostatak autobusa koji nisu isporučeni u predviđenom roku.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Društvo

Idi na VRH