Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

„Labudova pesma“ sa srećnim krajem

u Društvo od
Bitolj – Restoran i kafana

Pre desetak dana, član eko-patrole udruženja građana „EKO-Pančevački rit“ naišao je na povređenog labuda na asfaltu u blizini šećerane kod Kovilova.

Nesrećni mladi labud je iz ovogodišnjeg legla i nije mogao da leti pošto mu je povređeno levo krilo.

Udruženje se odmah uključilo u akciju spasavanja i kontaktiralo hitnu pomoć za životinje pri Javnom komunalnom preduzeću „Veterina Beograd“.

Iako su iz „Veterine Beograd“ rekli da nisu imali iskustva sa povređenim pticama i da nemaju koga da pošalju, zamolili su aktiviste da ga pričuvaju do sledećeg dana kada će ga oni preuzeti i pružiti mu svu moguću negu. Sledećeg dana su i došli i preuzeli ga.

Par dana kasnije su ih kontaktirali iz „Veterine Beograd“ i rekli da je labud primio terapiju i infuziju, da se oporavio i da izgleda živahnije. Zajedno su odlučili da ga puste na kanal Vizelj kod BSK-a jer tamo ima dosta labudova, brzo će se uz njih prilagoditi, ljudi ih hrane, a aktivisti ovog udruženja će moći da prate dalje njegovo ponašanje.

  Danas i sutra zaprašivanje komaraca iz aviona

Jedno veliko hvala i svaka čast udruženju „EKO-Pančevački rit“ na rezultatima koje postiže u cilju spasavanja ugroženih životinja!

Foto: Udruženje građana “EKO-Pančevački rit”

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh