in

Koridorske linije samo uz mesečnu personalizovanu BusPlus karticu

Kao što smo već pisali, koridorske linije GSP koje trenutno saobraćaju u gradu, mogu da koriste medicinari, radnici koji imaju radni nalog, kao i pripadnici vojske i policije. 

Ipak, građani se susreću sa mnogobrojnim nejasnoćama pošto se ovaj sistem još uhodava.

Bili smo svedoci toga da su mnoga naselja ostala odsečena i da sugrađani moraju kilometrima da pešače do najbliže koridorske linije kako bi otišli na posao.

Do sada ovaj problem nije rešen pa će svi oni koji putuju iz Koteža i Kovilova, iz Glogonjskog rita, Crvenke, Ovče i Besnog foka, iz Vrbovskog i Jabučkog morati i dalje da pešače ili se snalaze na drugi način.

Sugrađani iz Dunavca, najsevernijeg naselja na levoj obali, ni ne razmišlja o koridorskim linijama, jer su udaljeni 13km.

U međuvremenu javio se i drugi problem, jer nemaju svi zaposleni mesečne personalizovane BusPlus karte.

Za korišćenje navedenih linija potrebno je da zaposleni ima radnu obavezu, poseduje radni nalog ili potvrdu o radnom angažovanju za vreme vanrednog stanja, koju je overio poslodavac, i personalizovanu „bus plus“ karticu sa uplaćenom pretplatnom kartom za zaposlene za tekući mesec – kažu u Sekretarijatu.

Medicinari i državni organi zaduženi za brigu o zdravlju i bezbednosti građana ne moraju da poseduju mesečne BusPlus karte.

Radnici drugih firmi koji koriste koridorske linije uz radni nalog moraju. Oni vožnju ne mogu da plate nepersonalizovanom karticom.

Ukoliko zaposleni ne poseduje personalizovanu BusPlus karticu, sada za njega može da je obezbedi samo poslodavac, zato što šalteri BusPlusa sada ne rade.

Oni koji poseduju personalizovane mogu da ih dopune na više načina:

  • uplata mesečne karte od strane poslodavca
  • u maloprodajnim radnjama koje vrše BusPlus dopunu
  • platnim karticama na sajtu BusPlusa OVDE

Mogućnost dopune i korišćenja svih ostalih vrsta karata ukinuta je do daljeg. 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Budi volonter i prijavi se ako želiš da pomogneš drugima

    Povećava se broj zaraženih koronom, ali i testiranih, sedam osoba izgubilo život