in

Građani leve obale ljuti zbog koridorskih linija

I dok sugrađani iz Borče, Krnjače, Padinske Skele i delimično Koteža i Kovilova mogu da posao sa koridorskim linijama, to nije slučaj sa komšijama koje žive u Ovči, Vrbovskom, Besnom foku, Dunavcu, Prelivu, Crvenci, Glogonjskom i Jabučkom ritu.

Na levoj obali saobraćaju 4 koridorske linije koje povezuju Borču, Krnjaču (Reva) i Padinsku Skelu direktno sa gradom, a tri linije prolaze kroz Krnjaču pa na taj način stanovnici ovog naselja imaju prevoz.

Sugrađani iz Koteža i Kovilova treba da prepešače barem jedan kilometar do prve stanice, a oni koji su dalje od Zrenjaninskog puta i do 2 km.

Iz Glogonjskog rita do najbliže koridorske linije treba da prepešače 3-4km, iz Crvenke 4-5km, iz Ovče i Besnog foka oko 6km, iz Vrbovskog i Jabučkog rita je potrebno čak 9km.

Dok građani iz Dunavca, najsevernijeg naselja na levoj obali, ni ne razmišlja o koridorskim linijama, jer su udaljeni 13km.

Ovim putem pozivamo nadležne da obezbede lokalne linije koje bi saobraćale između pomennutih naselja.

Neki od preloga su spajanje Ovče i Crvenke kroz Borču sa jednom linijom, spajanje Vrbovskog, Besnog foka i Dunavca sa Padinskom sa drugom i spajanje Glogonjskog i Jabučkog rita sa Borčom sa trećom linijom.

Jer sa pomenutim lokalnim linijama bi obezbedili da nekoliko hiljada ljudi ode na posao koji mnogima obezbeđuje egzistenciju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Konkurs za upis dece u vrtiće počinje 30. marta i vrši se elektronskim putem

Pokrenuta telefonska podrška za učenike, roditelje i nastavnike