Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

KOLAPS U NAJAVI: Od ponedeljka izmena trasa 85 i 96 zbog radova

u Vesti od
Tara – T2

Zbog radova na kolovozu, zatvara se za saobraćaj ulica Bratstva i jedinstva u Borči, na delu između Zrenjaninski put i Valjevskog odreda, u periodu od ponedeljka 26. februara do 28. marta 2018. godine.

U navedenom periodu menja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

 • Autobusi linije 85, u oba smera, saobraćaće: Zrenjaninski put – Ivana Milutinovića – Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva i dalje redovnom trasom.
 • Autobusi linije 96, u oba smera, saobraćaće: Zrenjaninski put – Ivana Milutinovića – Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva i dalje redovnom trasom
 • Autobusi noćne linije 101N, u smeru ka Zrenjaninskom putu, saobraćaće kao vozila sa linije 85 u izmenjenom režimu.

Zbog radova privremeno se ukidaju stajališta: „Borča raskršće“, u ul. Zrenjaninski put, za liniju 96, u smeru ka Borči, „Kosovopoljska“, za liniju 96, u oba smera, „Bratstva i jedinstva“, za liniju 96, u smeru ka Trgu Republike, „Zrenjaninski put“, za linije 85 i 96, u smeru ka terminusu Borča 3, „Drinske divizije“ i „Save Mrkalja“, za linije 85 i 96, u oba smera.

Zanimljivo:  Još samo nekoliko dana do Pasuljijade u Borči

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.

Da bi vam olakšali napravili smo mapu kojim putem saobraćaju linije 85 i 96

UPROŠĆENO LOKALNO: Autobus na liniji 85 ka Borči od Malog Zbega saobraća Zrenjaninskim putem sve do Putnika, skreće u ulicu Ivana Milutinovića i dalje nastavlja trasom linije 95, isto i u suprtonom smeru. Linija 96 saobraćaja kao linija 95 u oba smera.

Kako na posao, do škole ili fakulteta?

Pomenute izmene utiču na građane iz Centra 4 i 5 koji će očigledno morati peške do Đurđenovca ili Zrenjaninskog puta, jer druge alternative nema. Građani iz Centra 2 će morati do Valjevskog odreda odnosno do Zrenjaninskog puta, umesto do Bratstva i jedinstva.

Definitivno će najveće muke sa izmenama imati građani Pretoka i Malog Zbega, jer će morati da presedaju na linije 101 ili 106 do “Putnika”, ako ne žele da pešače, posebno što najavljuju hladno vreme sledeće nedelje.

Zanimljivo:  Lidl obavlja poslednje pripreme za otvaranje svojih objekata

Takođe, ove izmene neće uticati samo na građane Borče, već i Padinske Skele, Kovilova, Glogonjskog i Jabučkog rita jer će njihove linije biti opterećenije, dok će oni koji presedaju na 85-icu na stanicama kod Zbega sigurno duže čekati jer će autobusi biti puniji nego inače.

Ono što je sigurno možemo očekivati ogromne gužve u špicu u skoro svim delovima Borče, posebno oko pijace u Centru 2, osnove škole Rade Drainac na gradi i naravno duž Zrenjaninskog puta od petlje do Putnika. Živi biti, pa videli.

Nadamo se da smo vam pomogli! Ako jesmo, onda i vi pomozite drugima tako što ćete podelite vest na društvenim mrežama.

3 komentara

 1. A jos veci haos ce da naprave pojedinci kojima znaci za zabranu saobracaja ne znace nista i koji ce da voze ulicom kao da nije ni zatvorena. Sve u svemu, hvala za informaciju 🙂

 2. Šteta što izbori nisu na leto. Ili bolje, šteta što se vlast nije setila 5 godina da ovo radi, nego sad, usred zime i najvećeg mraza.

 3. Та линија и онако пуно кружи до одредишта.
  Веровали или не, од задње станице до Пупиновог моста има око 6 километара, до бициклистичких стаза можда 4-5 плафон, а овако около 3 пута више. Лако је то проверити пешке или бициклом, око 1,5 асфалтом и око 2,5 калдрмом и земљаним путем. Апсурд је да десетине хиљада људи кружи због недостатка пута у дужини од 2,5 километара.
  Почетна у Борчи-Земун, 20 минута умерене вожње бицикла, када је суво. А да постоји пут према већ изграђеној раскрсници према Борчи…мислите о томе.
  Без те алтернативе тешко ће бити при сваким радовима, и свакодневно. Ни зрењанинац не може да се ради, да додају траке. Све и да може у фазама и мукама…није адекватно решење.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh