in

Kablovski operater spreman da tuži zamenika gradonačelnika, a sve zbog radova u Borči

Prethodnog vikenda zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na Fejsbuku kako jedan od vodećih kablovskih operatera nelegalno postavlja kablove i raskopava ulice u Borči.

Malopre sam obišao Borču na poziv građana kojima su iz kompanije SBB raskopali ulice kako bi nelegalno postavili kablove. Pogledajte šta su uradili i ostavili kada su ih građani oterali. Hvala građanima na prijavi, a inspekcijske službe i komunalna milicija će raditi svoj posao u skladu sa zakonom. Ovako izgleda Srbija koju nam nude Đilas i Šolak u kojoj oni treba da zarađuju, a narod da se ništa ne pita – naveo je Vesić.

Ali, po pitanju ovih tvrdnji oglasila se i kompanija SBB koja tvrdi da sa uličnim radovima u Borči nemaju nikakve veze.

Kako dodaju iz ove kompanije, Vesićeve optužbe su neproverene i lažne, pa će kompanija SBB zbog toga pokrenuti pravne postupke.

U izjavi koju je dao Mirko Ackov, inače Tehnički kontrolor SBB-a, navodi se da ta kompanija nema nikakve veze sa radovima u Borči.

Nakon objave koja je izašla u medijima tokom vikenda da SBB izvodi radove u Borči i ostavlja haos za sobom, izašli smo na teren i locirali mesto koje je pokazano na dotičnim fotografijama. Ulica je Narodnog fronta i rov je pružen duž ulice Narodnog fronta. SBB ovde nikakve radove nije izvodio. Po onome što sam zaključio kada sam izašao na teren je da su radovi u poodmakloj fazi, da su obavljeni skoro duž cele te ulice i da su za sobom ostavili haos takav kakav je gospodin zamenik gradonačelnika fotografisao. To nema nikakve veze sa SBB-om – ističe on.

Kako dodatno saznajemo, sugrađani su zaista nezadovoljni što je ulica raskopana, ali do zabune je došlo jer nije bilo poznato ko zapravo izvodi radove.

Supernova, tj. Radijus vektor bio nekad, a sad je Supernova (…) Znam da su optički kablovi jedino, a šta je, niko ne zna – rekao je jedan od sugrađana

Kako kažu sugrađani, radovi traju na ovoj lokaciji već nekoliko dana, a radnici koji rade na pomenutom mestu nisu bili spremni da daju nikakve informacije.

Ono što sugrađanima najviše smeta je što nakon radova ulice ostaju raskopane i razrovane, a sa lošim vremenskim uslovima i padavinama, se raznosi se blato.

Kako je objavio zamenik gradonačelnika, inspekcijske službe su obaveštene o ovom problemu, pa će svakako biti potvrđeno ko je tačno izviđač radova.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Pokrenuta inicijativa da se reše gužve na Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu

Sugrađani sa leve obale pokrenuli akciju podele novogodišnjih paketića za decu sa invaliditetom