Sugrađani sa leve obale pokrenuli akciju podele novogodišnjih paketića za decu sa invaliditetom

u Vesti

Osobe sa invaliditetom predstavljaju jednu od najvećih marginalizovanih grupa, a danas se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Procenjuje se da 10 odsto svetske populacije čine osobe sa invaliditetom, a da neki oblik invaliditeta ima od 8 do 10 odsto stanovništva Srbije, tj. između 560.000 i 700.000 ljudi.

Zato je za svaku pohvalu inicijativa na koju se odlučila grupa naših sugrađana, da se za decu sa invaliditetom se leve obale organizuje podela novogodišnjih paketića.

Naš sugrađanin Bojan Mijatović, zaposlen na RTS, već se prihvatao humanitarnih akcija i to kada su se nedavno prikupljala sredstva za pomoć dečacima Bogdanu i Pavlu iz Glogonjskog Rita.

Pozivamo mame i tate mališana sa invaliditetom da prijave za podelu besplatnih novogodišnjih paketića i druženje kod tržnog centra Stop Shop u Borči koje će biti održano 29. decembra.

Mališane možete prijaviti za paketić tako što ćete pozvati organizatora ove akcije Bojana Mijatovića na broj 064/0809-889

Takođe, pozivamo pravna lica i kompanije sa leve obale da uzmu učešća u ovoj akciji i mališanima sa invaliditetom ulepšaju novogodišnje praznike.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH