in

Još samo 10 dana za pijave na sedmi po redu Pesnički sabor u slavu Svete Petke

Već sedmu godinu za redom, udruženje pisaca „Dunavski Venac“ i Srpska Pravoslavna Parohija Ovčanska organizuju Pesnički Sabor u slavu Svete Petke.

Pravo učešća na ovom saboru imaju pesnici iz celog sveta, a konkurs za prijave traje još samo 10 dana, do 25. septembra.

Za prijavu je potrebno poslati dve pesme rodoljubive, duhovne ili ljubavne tematike, ne duže od 28 stihova. 

Pesme mogu biti na srpskom ili srodnom jeziku (hrvatski, bosanski, crnogorski i slično), pisane ćirilicom ili latinicom.

Obavezno je da ne budu izostavljena slova Č, Ć, Š, Ž, Đ i da pesme budu pisane fontom Times New Roman, veličina fonta 12. Neće se prihvatati pesme pisane rukom ili fotografisane.

Radove (pesme) za prijavu potrebno je poslati na jednu od sledeće dve e-mail adrese: dunavskivenc.borca@gmail.com ili saborsvpetka@gmail.com

Kotizacija za učešće na pesničkom saboru iznosi 1.000 dinara i uplaćuje se na račun: 200-2853670101861-33. Rok za uplatu kotizacije je 30. septembar.

Prijave koje ne budu podnete u navedenom roku i u skladu sa propozicijama, ili za koje ne bude uplaćena kotizacija, neće biti uzete u razmatranje.

Ovogodišnji Pesnički Sabor u slavu Svete Petke biće održan u parohijskom domu Hrama Svete Petke na Ovčanskom putu i to 24. oktobra od 14.00 časova.

U slučaju da epidemiološka situacija ne dozvoli održavanje Sabora, žiri će proglasiti najbolje radove, a nagrade, zahvalnice i zbornici biće dostavljeni učesnicima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Urnebesna komedija „Čekajući ministra“ besplatno u CK „Vlada Divljan“

    Opet pomor labudova u Jojkićevom dunavcu